Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forældre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år
 
Tak for dit brev. Hvor er det godt, du har haft overskud og mod til at skrive. Du er ikke spor egoistisk. Sådan som du beskriver dit liv, er du alt andet end egoistisk. Dine søskende kan være stolte af at have en søster som dig, der kan give dem så meget omsorg.

Det er dine forældre, der har ansvaret for, at alle jer børn får en tryg opvækst. Det lyder ikke til, de tager ansvar for det lige nu. Det er ikke i orden, at du skal passe så meget på dine søskende og have så mange voksentanker inde i dit hoved, så jeg bliver lidt bekymret for dig. Du skriver, at det er synd for dine forældre, fordi de har ulydige børn, men jeg tænker, at det ikke er dit ansvar at "passe på dine forældre".

Du skriver, du selv tit har depressioner og svært ved at være sammen med andre. Jeg kan godt forstå, at du har det svært med alt det, du skal holde styr på derhjemme. Så er der slet ikke plads til, at du bare kan være ung på 14 år. Jeg synes ikke, du skal være alene med alle dine tanker og de ting, der er i din familie, så jeg tænker at det er vigtigt, at du får mulighed for at snakke med en voksen, som kan lytte til dine tanker og støtte dig.

Måske har dine forældre også brug for hjælp og støtte, så jeres familie kan blive et mere roligt og trygt sted for jer alle. Er der mon en voksen, som du har tillid til, det kan være din lærer på skolen, en venindes mor, en anden fra familien eller en helt anden, som du vil kunne fortælle, hvordan I har det i jeres familie? Jeg ved, hvor super svært det kan være at bede om hjælp. Dit brev til os beskriver flot, hvordan det er hjemme hos jer, så det kunne du måske vise dem og bruge til at snakke ud fra?
 
Du kan altid ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke. Det er et gratis nummer, og man ringer anonymt. Måske kunne det også være en hjælp for dig at høre om Børns Vilkårs bisidder ordning. Det kan du spørge om på Børnetelefonen eller læse om på hjemmesiden under bisidder >>.
 
Jeg håber, du finder frem til den hjælp og støtte, som du fortjener.

Mange kærlig hilsen BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat