Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Familie problemer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du har skrevet. Jeg kan sagtens forstå, at det er hårdt for dig lige nu. Det lyder til, at det er dig, der får al skraldet, når din mor føler sig travl.

Først vil jeg sige til dig: Jeg bliver helt varm i hjertet, når jeg læser, hvordan du gerne vil dele din oplevelser med din mor. Din mor er heldig at have dig som datter. Det er bestemt ikke alle, der gider fortælle om deres hverdag til deres forældre. Håber, du holder fast i det , det vil også være med til at hjælpe dig til at få et godt forhold til din mor igen.

Har du snakket med din mor om, hvordan du har det….? Det er vigtigt, at din mor ved, hvordan du har det for at kunne ændre på det. Jeg tænker, at du skal hjælpe din mor til at få øje på, at du faktisk ikke har det godt og ikke føler dig set og hørt i jeres familie. Det er super vigtigt, at din mor forstår, hvordan hendes følelsesudsving påvirker dig.

Hvordan ville det være, hvis du spurgte din mor, om I sammen kunne drikke en kop te en dag, hvor dine små søskende ikke var der? Eller måske kunne du foreslå at gøre det på en café eller i skoven. Jeg ved godt, at sådan en samtale kan være svær at tage hul på, men du kan som en hjælp bruge dit brev og svaret til os.

Hvordan ville det være, hvis I fik aftalt, at I en gang hver 14. dag havde en mor datter eftermiddag bare dig og din mor? Det kan tit være en hjælp, at have et system når man skal finde hinanden igen.
Forældre kan godt blive kede af at få sandheden at vide, når de ikke er gode nok, men de kan ikke ret godt holde til at blive holdt ude, hvis deres børn har det skidt og vælger familien fra. Du skal huske på, at det er dine forældres ansvar, at du har et trygt og godt hjem.

Måske er det nemmere at skrive et brev til din mor, hvor du fortæller hende, hvordan du har det med hendes humørsvingninger, og at du faktisk ikke bryder dig om at være hjemme, når hun er sur.

Ved at skrive et brev, kan du aflevere/lægge det til hende, så kan hun læse det, når hun har tid. På den måde, får hun tid til at tænke over, hvad du skriver til hende. Du kan skrive i brevet, at du gerne vil snakke med hende om det, men du vil ikke have, at hun bliver så sur på dig. Hvad tænker du om den løsning?

Hvis det hele er lidt for meget lige nu, kan du starte med at ringe til BørneTelefonen 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke med dig.
De bedste hilsner BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat