Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Et hårdt liv :(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Mange tak for dit brev og for din historie, som du har været rigtig dygtig til at fortælle.

Det lyder bestemt ikke som en særlig nem situation, du står i med problemer hos både din mor og hos din far og i skolen (tidligere skole). Jeg kan godt forstå, at du nogle gange ikke kan holde til det, og at du nogle gange kan blive bange for, hvad fremtiden bringer dig. Til gengæld lyder det også som om, du er ret god til at analysere, hvad der foregår. På den måde oplever jeg dig som en rigtig stærk pige, der er i stand til at finde løsninger, når der opstår problemer.
Du har jo skrevet herind. Og det er første skridt på vejen til at finde en løsning på den svære situation, du står i. Rigtig flot!

Det er godt at høre, at din lærer har talt med din klasse om din situation, så sine klassekammerater forstår, hvorfor du fx er stille og ikke altid er så åben, samt hvorfor du har en del fravær. Det er rigtig vigtigt, at omgivelserne forstår én. På den måde behøver du ikke at skulle tænke over, hvad du skal sige, hvis de spørger, hvorfor du har meget fravær fx.

Når man har været udsat for mobning, mentalt eller fysisk, så tager det tid at få tillid til verden igen. Det er en proces, man skal igennem. Og det er helt okay.
Det er selvfølgelig rigtig vigtigt, at man har nogen at tale om det med, så man efterhånden får arbejdet sig ud af utrygheden. Det kan både være jævnaldrende, familie, lærere, en psykolog, en socialrådgiver eller andre.

Jeg tænker, at det ville være godt i netop din situation at få talt med en psykolog; og også med en socialrådgiver, der kan hjælpe dig med at få styr på din hjemmesituation, for sådan som du beskriver det, så står begge dine forældre i omstændigheder, der gør, at de har svært ved at være der for dig og dine søskende i det omfang, I har brug for. Det lyder nemlig heller ikke som om, dine søskende har det særlig godt.

Jeg ved ikke, om du og din familie allerede får hjælp fra kommunen, men hvis I gør, er det vigtigt, at du fortæller din sagsbehandler, hvordan du har det, og hvordan du oplever, at din familie har det - på samme måde, som du har fortalt det her i Brevkassen.
Hvis I ikke allerede får hjælp fra kommunen, så kan du faktisk selv tage initiativ til dette. Det kan du gøre ved at tale med din lærer om dét, du har skrevet herind. Så kan din lærer hjælpe dig med at få kontakt til kommunen. Det vil i første omgang nok gå gennem skolens socialrådgiver, der er ansat på skolen til at hjælpe børn, der fx har det svært derhjemme.

Du kan også kontakte BørneTelefonen på telefon, chat eller sms, så du kan få en snak med en rådgiver, som kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad du skal gøre. Det er gratis, og du er helt anonym.

Derudover har Børns Vilkår en bisidderordning, hvor du kan få hjælp fra en voksen, som er godt inde i loven og i børns rettigheder. Dette kan du høre nærmere om, hvis du kontakter BørneTelefonen.
Det håber jeg, at du gør, så du kan få den hjælp, du har brug for og krav på.

Jeg vil ønske dig stort held og lykke med det hele. 

Mange kærlige tanker og et stort kram fra
BørneTelefonen 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat