Brev

De skændes hele tiden om mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for dit brev. Det lyder absolut ikke rart, sådan som tingene foregår hjemme hos dig. Jeg synes heller ikke, det er acceptabelt, at din mor taler sådan til dig. Du skriver, at du tror det nok er fordi, din mor mistænker dig for at have sex med de drenge, du kender. Måske er din mor nervøs for, at du skal involvere dig for meget, måske tænker hun, at du er for ung til at ”binde dig”.

Jeg tænker, om du mon kunne overbevise din mor om, at du ikke er seksuelt aktiv? Fortæl hende, at de 2 drenge du kender er dine gode venner, faktisk rigtig gode venner. Du er heldig at have 2 så gode venner, og det er også dejligt for dig, at du faktisk er blevet forelsket i den ene af drengene. Din mor vil måske ændre sin holdning til dig og det du foretager dig, hvis du er åben og ærlig overfor hende.

Ofte reagerer forældre som din mor, når deres døtre begynder at interessere sig for ”det modsatte køn”, de kan blive overbeskyttende, kontrollerende og mistænksomme. Det er jo egentlig ikke så mærkeligt, hvis man tænker over det, for hvis ens forældre intet aner om hvad, deres teenagebarn foretager sig, så får deres fantasi frit spil og så kan de måske forestille sig det værste... Men hvis du ”åbner op” og betror dig til din mor, fortæller hende om noget af det, der sker i dit liv, så kan det være, at hun vil slappe mere af og tro mere på dig. På den måde vil du måske kunne få et ok forhold til din mor, et forhold hvor I begge to respekterer hinanden og har tiltro til, hvad den anden foretager sig.

Du skriver ikke noget om din far, ud over at din mor og far skændes meget om dig. Din far bekymrer sig sikkert også, så jeg tænker, det måske også ville være godt at tale med ham om dit liv? Måske kunne du fortælle dem begge to, hvordan du har det, og hvis det er svært, så vis dem eventuelt dit brev her til BørneBrevkassen... Prøv om ikke du kan få dine forældre til at forstå dit liv, og gøre dem forståeligt, at du gerne vil være fornuftig, og at de kan tro på dig. Det ville være rigtig godt, hvis I kunne få sådan en snak.

Synes du ikke, du kan bruge de forslag, jeg er kommet med, så overvej om du kunne ringe til BørneTelefonen, på 116 111, det er gratis og du kan være anonym.

Held og lykke fra BørneBrevkassen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat