Brev

Trist uden grund

Hej Børne telefonen.

Jeg er en dreng på 12 år der har det f*cking godt i skolen og der hjemme.

Jeg har gode venner, en god familie alt er bare perfekt, men når jeg ikke rigtigt laver noget altså bare sidder og spiller alene bliver jeg tit trist, men jeg ved ikke hvad jeg er trist over.

Dreng, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej dreng på 12 år. 

Det er meget normalt, at man kan være trist en gang i mellem, uden der egentlig er nogen årsag. Det tror jeg alle mennesker prøver på et eller andet tidspunkt. Så det er helt normalt at være trist sommetider. 

Det kan være rigtig irriterende at være trist og især, hvis man ikke ved, hvorfor man er det. Måske er det når du sidder alene, du bedre kan mærke dine følelser? Hvis du er sammen med andre det meste af tiden, kan man godt komme til at føle sig lidt trist. Måske mærker du det som at være trist? Måske kan det også være, når der er ro til dig og til at tænke efter, at du mærker andre følelser end når du er sammen med nogen? Man er lidt stille med sig selv - og det kan også være rigtig godt at være det.

Måske kan du prøve at tænke over, hvor tit du føler dig trist. Er det en gang hver anden måned eller er det hverdag, at du føler det? 
Du skriver, at du har en rigtig god familie. Jeg synes, at du skal fortælle dine forældre, at du nogle gange føler dig trist. I kan måske sammen finde ud af, hvad årsagen er. Hvis der er en, det er der nemlig ikke altid.  

Ofte kan voksne, som kender én rigtig godt, stille nogle gode spørgsmål til én. En samtale med nogen man kender godt, kan godt hjælpe én til at finde ud af, hvorfor man har det som man har. Det kan ligesom sætte nogle lidt andre tanker i gang og pludselig kan det give mening for en selv. Det kan også være dine forældre har nogle bud på, hvorfor du føler dig trist indimellem. 

Jeg håber, at du får snakket med dine forældre. Og hvor er det dejligt, at du har nogle gode venner, dem vil du helt sikkert også godt kunne snakke med det om. 

De bedste hilsner fra BørneTelefonen. 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat