Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Trist uden grund

Hej Børne telefonen.

Jeg er en dreng på 12 år der har det f*cking godt i skolen og der hjemme.

Jeg har gode venner, en god familie alt er bare perfekt, men når jeg ikke rigtigt laver noget altså bare sidder og spiller alene bliver jeg tit trist, men jeg ved ikke hvad jeg er trist over.

Dreng, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej dreng på 12 år. 

Det er meget normalt, at man kan være trist en gang i mellem, uden der egentlig er nogen årsag. Det tror jeg alle mennesker prøver på et eller andet tidspunkt. Så det er helt normalt at være trist sommetider. 

Det kan være rigtig irriterende at være trist og især, hvis man ikke ved, hvorfor man er det. Måske er det når du sidder alene, du bedre kan mærke dine følelser? Hvis du er sammen med andre det meste af tiden, kan man godt komme til at føle sig lidt trist. Måske mærker du det som at være trist? Måske kan det også være, når der er ro til dig og til at tænke efter, at du mærker andre følelser end når du er sammen med nogen? Man er lidt stille med sig selv - og det kan også være rigtig godt at være det.

Måske kan du prøve at tænke over, hvor tit du føler dig trist. Er det en gang hver anden måned eller er det hverdag, at du føler det? 
Du skriver, at du har en rigtig god familie. Jeg synes, at du skal fortælle dine forældre, at du nogle gange føler dig trist. I kan måske sammen finde ud af, hvad årsagen er. Hvis der er en, det er der nemlig ikke altid.  

Ofte kan voksne, som kender én rigtig godt, stille nogle gode spørgsmål til én. En samtale med nogen man kender godt, kan godt hjælpe én til at finde ud af, hvorfor man har det som man har. Det kan ligesom sætte nogle lidt andre tanker i gang og pludselig kan det give mening for en selv. Det kan også være dine forældre har nogle bud på, hvorfor du føler dig trist indimellem. 

Jeg håber, at du får snakket med dine forældre. Og hvor er det dejligt, at du har nogle gode venner, dem vil du helt sikkert også godt kunne snakke med det om. 

De bedste hilsner fra BørneTelefonen. 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat