Brev

Jeg VIL skifte skole

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det lyder bestemt som om, at der er en masse ting, der forhindrer dig i at trives. Og hvis man ikke trives, så er det rigtig svært, at tro på, at det hele nok skal gå.
Det lyder som om, at det er præcis sådan, du har det lige nu, og det er du nødt til at tale grundigt med dine forældre om. Jeg er tænker, at det også er vigtigt for dem, at du har det godt og trives.

Så kan det godt være, at du allerede har skiftet skole én gang. Men et skoleskift er ikke altid ensbetydende med, at alle problemer forsvinder med det samme. Man kan godt risikere at skulle skifte mere end én gang, før det bliver helt godt.

Noget, der er rigtig vigtigt, når man skifter skole, er, at man får hjælp til at komme godt ind i den nye klasse.
Det kan nemlig godt være, at man tager nogle af de dårlige oplevelser med sig, så man får svært ved at få nye venner det nye sted. Ikke fordi de andre bare ikke kan lide én, men fordi man måske selv tror, at de nok ikke vil kunne lide én. Og hvis man har den tro, så kan man komme til at udstråle noget, der får andre til at blive usikre på én. Og hvis de gør det, så kan der nemt opstå en usikkerhed mellem jer, som kan udvikle sig til en situation, der minder om den, du står i nu. 
Jeg ved selvfølgelig ikke, om det er sådan din situation er, men det her kunne være et bud.

Jeg vil anbefale dig at tale med dine forældre om det. Og hvis du har mod på det, så skal I også tale med din klasselærer om det. Din klasselærer har et stort ansvar for at hjælpe dig med at komme til at trives, hvis dine forældre ikke mener, at du skal skifte skole igen. 

Når du skal tale eller skrive med dine forældre og klasselærer, kunne du jo vise dem det brev, du har skrevet herind. Det forklarer meget tydeligt, hvordan du går og føler og tænker. Der er ikke noget at tage fejl af, og det synes jeg, at dine forældre  skal vide. De kan nemlig kun hjælpe dig, hvis du tydeligt fortæller dem, hvordan du har det, og hvordan dine dage ser ud i både skolen og derhjemme.

Men hvis de synes, at det er en fin idé at skifte igen, så vil jeg anbefale, at I taler med den kommende skole om, hvad der har været af problemer på de tidligere, så du med det samme kan få den hjælp, du har brug for, for at komme til at trives og få nogle gode venner. Det er super vigtigt, at du og dine forældre er åbne omkring fortiden, så du kan komme godt ind i fremtiden.

Mange kærlige hilsener fra

 

BørneTelefonen

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat