Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige
Tak for dit brev. Det lyder til, at det er svært, at være dig lige nu... Det er aldrig rart at blive uvenner med sin bedste veninde. Uvenner kan man vel heller ikke sige I er, som du beskriver det, så oplever du vel mere, at hun bare trækker sig fra dig, at hun ikke vil dig?
Umiddelbart, så tænker jeg, at du måske kunne prøve at fortælle hende, at du bliver ked af det, når I sådan undgår hinanden. Måske ville det være en ide at sige til hende, at du har brug for hendes venskab, at du savner hendes nærhed og fortrolighed?
Jeg kan forstå på dit brev, at du ikke mener, der vil komme noget godt ud af at tale med hende? Men jeg tænker også, at tavsheden og fortielsen heller ikke er god for jeres venskab. Hvis nu I finder sammen igen, så tror jeg altid, du vil huske, hvor ubehageligt du har det lige nu... 
Jeg tænker, at hvis I nu bliver rigtig gode veninder igen og forhåbentlig får den ”gamle” fortrolighed og nærhed, så er det nok nødvendigt at tale med hende om det, du oplever og føler. Måske ville sådan en snak gøre jeres fremtidige venskab stærkere og lettere? Hvis du kunne tale med hende, så ville det måske blive nemmere for jer at være ærlige og trygge ved hinanden i fremtiden?
Jeg tænker også, at din veninde måske synes, det er for svært at dele fortrolighed og ærlighed med 3 personer. Det bliver nemt overfladisk og flygtigt. Jeg tænker, det måske er for sårbart for din veninde at brede sin fortrolighed ud til flere, så måske er det derfor, du oplever, at hun tager afstand fra dig? 
Ofte er det sådan, at når flere piger er sammen, så kan det føre til konkurrence og sladder. Jeg kan se, du har tænkt på, om der måske var andre i klassen, du kunne få et venskab med. Du har haft en føler ude, men du skriver også, at du ikke taler med andre om dine tanker, følelser og problemer, fordi du ikke vil ”fylde for meget” og virke selvoptaget. Det kan jeg godt forstå, men på den anden side, så opstår venskaber tit, når man oplever, at en anden person tør være ærlig, åben og sårbar. Så måske skulle du alligevel give det en chance?
Du skriver, at du rider, men ikke om du har andre fritidsinteresser? Måske er det i det forum, du skal finde en ny veninde, som du kunne blive fortrolig og tryg ved? Tror du, det ville kunne være en mulighed?
Når man skal etablere nye venskaber, så kræver det mod, kræfter og vilje, og det tænker jeg, du har – jeg kan forstå på dit brev, at du har brug for en ændring i dine venskaber. Du har forstået og indset mange væsentlige ting og tænkt mange rigtige tanker. Hvis der skal ske noget, så tænker jeg, at du aktivt må handle. Tror du ikke, det vil være muligt for dig? 
Du skal også vide, at du er meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller logge på UngeChatten, hvis du har brug for at snakke din situation i gennem med en af vores rådgivere. 
Held og lykke fra BørneBrevkassen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat