Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på næsten 15 år,

Tak for dit brev. Jeg kan godt læse, at det er svært for dig lige nu.

Jeg vil prøve at svare på, hvordan det måske kan blive bedre for dig i skolen med veninderne.

Først vil jeg sige til dig, at dine forældre har ret i, at der sker meget med kammeratskaber lige nu og fremover. Tit oplever veninder, der har hængt sammen hele skoletiden, at de langsomt begynder at finde andre veninder og venskaber. Det er selvfølgeligt rigtigt sårbart for den, som ikke har behov for andre venskaber, og jeg tænker, at det er det, som du oplever lige nu.

Men det betyder ikke, at du skal behandles dårligt af O. Jeg tænker, at du måske kan snakke med hende igen, og fortælle hende, hvad det gør ved dig med den måde, hun behandler dig på. Ikke fordi du skal være med til at sove sammen med dem, hvis de ikke ønsker det, men bare at hun vil behandle dig med respekt og komme til dig, hvis der er noget, hun er utilfreds med i stedet for at gøre, som hun gør nu. Tror du, at du kan det..?

Jeg kan godt forstå, at det er svært, når dig og O har været tæt, og at hun nu måske deler alt det, som I før delte sammen med pigen, der er også er udviklet. Mon det er rigtigt forstået..?

Du skriver, at du har to andre veninder, som er søde. Jeg tænker, at det er dem, du skal søge i frikvarteret i stedet for at sidde alene. Så du aktivt søger hen til dem, måske forklare dem, at du har det lidt svært lige nu og gerne vil være sammen med dem i frikvarteret.

Det lyder rigtig dejligt, at du skal på udveksling efter 9. klasse. Du skriver, der er nogle andre på skolen, som skal på efterskole. Jeg tænker, at dem er der måske også noget, du kan dele nogle ting med, som du allerede har gjort.

Du fortæller ikke, om du har talt med din klasselærer (eller anden lærer) om din oplevelse af at føle dig udenfor..? Jeg tænker, at det måske kunne være en god idé at gøre det, således at dine lærere er opmærksomme på, hvad der sker i de forskellige pigegrupper, og at de på den måde kan støtte dig og de andre piger i at have det godt i skolen. Mon du kan det..?

Måske kan dig og et par stykker af de andre piger sammen gå til jeres klasselærer og fortælle om jeres oplevelser - på den måde kommer du ikke til at stå alene.

Hvis det stadig er svært for dig at overskue, kan det måske være en hjælp at ringe til BørneTelefonen 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke.

Super at du dyrker så meget sport. Selvfølgelig skal O ikke ødelægge det for dig. Du skal bare behandle hende som de andre holdkammerater, og så kan du måske bruge lidt mere tid på de andre piger, du har det godt med på holdet. Du behøver ikke at være afhængig af O. Jeg tænker, at du inde i dit hoved skal lave en aftale om, at du ikke vil være afhængig af O og så øve dig i det, selvom det er svært.

Kærlig hilsen
BørneBrevkassen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat