Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

En 15 års fucked up liv

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Det er fint, at du fortæller mig om din svære opvækst. For jeg er helt sikker på, at de vilkår du har haft, betyder meget for dine problemer i dag.

I de sidste år har du haft mange svære perioder i dit liv, som du nogle gange har skullet klare selv, og andre gange fået hjælp til. Jeg tror, at du har ret i, at du på en måde er blevet voksen for tidligt. Det har du været nødt til, for der var ingen til at passe på dig. Men det betyder ikke, at du så altid kan optræde voksent, som f.eks. at forudse konsekvenserne af dine handlinger. For når et barn skal have den voksnes ansvar, bliver man følelsesmæssigt sårbar. Man mangler f.eks.tryghed, kærlighed, stabilitet, omsorg og opmærksomhed. Det kan du nok genkende fra dit eget liv, og jeg tænker, at det er den sårbarhed, du mærker nu.

Jeg synes, det lyder som en god idé, at du kom på efterskole. Det lyder også som om, du selv synes det, men måske er du skuffet over, at alting ikke bare løser sig for dig. Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du er kommet et stykke ad vejen, væk fra nogle af dine tidligere problemer. Men du trives ikke rigtigt. Derfor er det fint, at du skriver, for jeg tror, at du skal have lidt hjælp til at komme videre.

Du mener selv, at du mangler opmærksomhed og en reaktion fra dine omgivelser, og at du føler dig alene. Det er et godt bud på dine problemer, og fint set af dig. Når du " snyder" dig til opmærksomhed ved at stjæle og kopiere fra nettet, viser det mig, hvor vigtigt det er for dig, at nogen ser dig. Jeg ser dig ikke som en snyder. Men som en pige, der er desperat efter, at der er nogen, der får øje på dig. Behovet for at blive set, har du jo slet ikke fået opfyldt, da du var yngre. Men der findes bedre måder at få opmærksomhed på.

Jeg tænker på, om du har en god lærer på efterskolen, måske din kontaktlærer, som du kan tale med? Eller er der mon en lærer, som du synes bedre om end de andre? Når du har fundet den person, du vil betro dig til, vil jeg foreslå, at du hurtigst muligt tager kontakt til ham/hende. Hvis du synes, det er svært, kan du evt skrive et brev til ham/hende. Jeg kan jo se, at du er god til at udtrykke dig på skrift. Hvis du synes, kan du også vise brevet her og mit svar.

Jeg håber, du kan bruge mit råd til dig, og jeg håber inderligt for dig, at du får den hjælp og støtte, du har brug for. Det har du fortjent!

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat