Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år.
Det lyder som om, at det ikke er særligt sjovt at være dig i de ting, du fortæller om.
Det du beskriver med at føle dig ensom og at alle andre er bedre til fagene end dig, er noget jeg kan genkende fra mange andre børn og unge. Så først og fremmest vil jeg fortælle dig, at du bestemt ikke er alene om de tanker og følelser.

Faktisk kan jeg huske, at jeg engang læste om en kendt dansk sangerinde, der sagde, at en efterskole er det sted, man kan føle sig allermest ensom. Når det så er sagt, så er det selvfølgelig ikke okay, at du skal have det sådan.

Jeg tænker på, om dine forældre ved at du har det sådan? Eller er det noget du vil kunne snakke med dem om? Det kan også være en super god idé at du snakker med din lærer - kontaktlærer om det. Mange steder har man en kontaktlærer (og gruppe), som er den, der skal sørge for at man har det godt på efterskolen. De fleste efterskolelærere har haft elever, som netop går med nogle af de samme tanker som dig. Jeg er sikker på, at der er mange andre på efterskolen, der også har det som dig. Det kunne åbne op for en god snak om præstationer, pres, stress og om at føle sig ensom, som rigtig mange elever føler. Også selvom det også er meget hyggeligt at være på efterskole.

Jeg tænker også på, om det med at føle at alle andre kan en masse mere end dig, er en følelse du før har haft? Hvordan var det mon i folkeskolen?
Jeg tror i hvert fald at det er vigtigt, at du lige får snakket med nogen om det. Du skrev jo herind, hvilket jo er ret stort, så jeg er sikker på, at du også kan få en god snak med dine forældre og din lærer - måske skrive det til dem?

Du er altid velkommen på BørneTelefonen 116111

Kærlig hilsen BørneTelefonen
 

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat