Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lærer om dianogser

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år
Tak for dit modige brev.

Dit brev giver så fin mening og jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe dig.

Du skriver at du er under udredning for ADHD og at din lærer ikke ved det. Han nævner nogle gange ADHD i klassen, og det lægger du mærke til. Hvor er det sejt, at du kan mærke dine følelser på den måde!

Jeg tror at du har helt ret i, at han ikke mener noget ondt med det. Jeg forestiller mig at du kan føle dig usikker, når han snakker om det, og det er helt i orden.

Når andre mennesker snakker højt om noget fx diagnoser, kan man godt føle sig ramt hvis man selv har en diagnose – og måske blive bange for, hvordan andre tænker om en, hvis de finder ud af det. Er det mon sådan du har det?

Det er vigtigt for mig at sige, at du på ingen måde er forkert. Uanset om du har ADHD eller ej. Og det er vigtigt at din lærer får at vide, at du er under udredning. På den måde kan han – og andre lærere – hjælpe dig fremover.

Jeg tænker på, om du kunne have mod på at fortælle din lærer, at du er under udredning? Det kan være svært at åbne sig op, så hvis du synes det er nemmere, kan du vise dette brev til din lærer, så han kan læse hvordan du har det. Måske du har en ven eller veninde, der kan være med, når du siger det?

Det kan også være at dine forældre kan aftale et møde med din lærer, så I sammen kan snakke om, hvordan du får det bedst muligt i klassen?

Du nævner at du gemmer hyperaktiviteten og at du ikke er “dig” i skolen. Du skriver også at du er bange for hvad lærerne siger. Fx at de siger at du måske slet ikke har ADHD.

Jeg kan forestille mig at du går rundt med mange tanker og følelser omkring din udredning, og derfor er jeg også rigtig glad for at du har valgt at skrive herind til BørneTelefonen.

Jeg tænker på, om du mon kan fortælle lægen eller psykologen der udreder dig, at du føler at du gemmer dig væk? Det er nemlig vigtigt, at dem der skal hjælpe dig, ved hvordan du har det.

Du har allerede vist, at du er god til at bede om hjælp og mærke dine følelser. Det tænker jeg, er en styrke du kan bruge, hvis du vælger at snakke med din lærer/forældre/psykolog.

Uanset hvad du vælger at gøre, ønsker jeg dig det bedste for fremtiden.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Har du en diagnose?

Har du svært ved at følge med i skolen? Forstår dine klassekammerater dig ikke? Har du svært ved at få venner? Har du mange konflikter eller føler du dig ensom?

At leve med en diagnose kan føles svært. Andre børn og unge fortæller, at de føler sig anderledes og har svært ved at passe ind. Det kan derfor være en stor hjælp at få talt med nogen, og få hjælp til hverdagen, så den passer til dine behov.

Klik dig videre her og få hjælp til, hvordan du kan bede om hjælp og fortælle det til din klasse. Du kan også læse andres fortællinger eller få gode råd til hverdagen og hvordan man får nye venner.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat