Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Uvirkelig verden

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 14 år,

Jeg kan godt forstå, at du har brug for at komme ud af din boble, som du skriver.

Jeg håber, jeg kan give dig et svar på dit brev, som kan give dig overskud til at være i den boble, du er i lige nu og øve dig i at komme ud af den.

Jeg ved fra andre unge, at de føler som dig. Det er bare ikke alle, som har det samme mod og kan finde ord for det som dig.

Der sker, som du sikkert godt ved, en masse med dig, både fysisk og psykisk. Der er en rygende udvikling på flere måde - hormonerne er i gang med at udvikle sig. Det betyder, at man følelsesmæssigt kan svinge rigtigt meget og tit også kommer til at tænke store tanker om livet, sådan som du oplever. Det er som om, at tingene ikke altid hænger fudlstændigt sammen. Det er nogle af de tanker man bliver i stand til at tænke. Som barn er det andre ting, man tænker over og måske ikke lige ser det, som du er istand til at se nu. Derfor kan det også virke voldsomt og komme noget bag på en.

Men det er ikke meningen, at det skal fylde så meget. Det er vigtigt, at man ikke går alene med det. Så kan "store-følelser" nogle gange vokse sig endnu større og fylde hele tiden. Hvis man tænker det på den måde, at følelser og tanker, der ikke bliver sagt højt, nemt kan komme til at vokse sig større inde i hovedet.

Kan du snakke med dine forældre om, hvordan du har det med dine tanker, så I sammen kan får sat ord på de følelser, du har inde i dig. Det er ikke noget, man lige fikser over en samtale.Hvis du kan finde modet til at få fortalt dine forældre, hvordan det er lige nu, er det et skridt på vejen. Tit er voksne også fyldt op med tanker og følelser, som de har svært ved at sætte ord på. Jeg tror, at dine forældre vil kunne genkende noget af det, der er svært for dig i dem selv. Som familie er det rigtig godt at få sat ord på. Jeg ved godt, at det ikke altid er super let af få startet sådan en samtale med ens forældre, men du kunne bruge dit brev og svaret til at snakke ud fra. 

Det dejligt at læse, du har gode venner og veninder. Kunne du snakke med dem om nogle af de ting, du tænker om livet? Jeg tror, mange af dine venner/veninder har det som dig. Det kan også være en måde, hvorpå du viser dem, du er tryg ved, hvem du er og du stoler på dem som venner.

Det kan også være en rigtig god ide at have en lille bog, hvor du øver dig i at skrive ned, hvilke tanker du har. Måske synes du, det lyder fjollet, men det er tit godt at få det ud af hovedet. Det behøver ikke kun være de dårlige tanker. Det kan også være de gode dage, så man på den måde bliver mere bevidst omkring, hvad der gør en glad.

Måske har du lige nu brug for at snakke med en andre voksne end dine forældre, så kan du ringe også til BørneTelefonen 116 111, og få en snak.

Til sidst vil jeg sige til dig, at man bliver hel varm om hjertet af at læse, hvor meget mod og ønsker du har med dit liv - hold fast i den energi og glæde!

Kærlige hilsner fra

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat