Brev

Trusler

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14

Det er slet ikke i orden, at han truer dig og forsøger at få dig til at gøre ting for ham. Og det er heller ikke i orden, at pigerne skriver dårligt om dig på nettet.

Hvor er det derfor godt, at du reagerer. Det drengen gør er nemlig ulovligt. Han må slet ikke dele billederne af dig, uden at du har givet ham lov. Du kunne måske skrive til ham, at du har talt med BørneTelefonen, og at det er ulovligt og at han kan meldes, hvis han deler dine billeder? Det kunne måske få ham til at stoppe. 

Det er rigtig godt, at du allerede har fortalt det til dine tætteste venner. For det er vigtigt, at man ikke går rundt med sådan en grim oplevelse alene. Mit råd til dig er dog, at du også får fortalt om truslerne til din mor i en fortrolig snak.

Nu ved jeg ikke, hvordan din mor og dig normalt snakker sammen. Så måske kunne du starte med at fortælle hende lidt om, hvordan du har det lige nu. Fortælle hende hvad der sker lige nu i dit liv. Når I så har snakket lidt sammen, og du kan mærke, at det føles rigtig, synes jeg, at du skal fortælle om truslerne. Ville du turde det?

En anden måde at få talt med hende på, er ved at skrive et brev. På den måde, kan du få formuleret dig bedst muligt. Du kunne fx starte med at skrive, at du har gjort noget, som gør dig bange – og at du har brug for hendes hjælp. Så tror jeg, din mor vil forstå, at hun skal passe på dig. Og hun vil kunne hjælpe dig med at kontakte både drenge og pigerne for at få stoppet det

Du skal vide, at du slet ikke er den eneste, der er blevet grebet af situationen og har delt udfordrende billeder af sig selv. Jeg har talt med mange andre unge, der har gjort det samme. Og som er blevet flove over det. Men husk, det er ikke dig, der har gjort noget forkert. Det er drengen. Og de piger, der taler grimt om dig. 

Måske har du lyst til at læse lidt om problemer på nettet sammen med din mor. BørneTelefonen har et tema om det på vores hjemmeside. Du kan gå ind på https://bornetelefonen.dk/tema/problemer-p%C3%A5-nettet.

Du kan også læse mere om billeder på nettet i boksen her i svaret. 

Med kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat