Brev

Social Angst eller genert

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Den der har viljen i hjertet kan ændre meget i livet. Din vilje i dit hjerte lyser igennem i dit brev. For selvom jeg kan læse, at der er mange steder du kæmper, kan jeg også mærke lysten til forandring.

Det er første afgørende og vigtige skridt.

Da jeg ikke er læge må eller kan jeg ikke prøve at gætte mig frem til en diagnose. Det er en læges job. Det er også hos din egen læge, du kan fået startet op på, at finde den rigtige hjælp til dig. For der er hjælp og du er ikke alene om at føle det du føler. 

Jeg tænker derfor, at dit næste skridt skal være at komme til lægen. Du har faktisk skrevet ret præcist, hvordan du har det i dette brev. Så du kan bruge det som en slags tale eller støtte når du skal tale med din læge.

Du skriver ikke så meget om dit forhold til dine forældre i dit brev. Jeg ved ikke hvor meget de ved om, hvordan du har det indeni? Men her vil det også være en god idé at bruge dit eget brev og mit svar til at fortælle dem, at du har brug for hjælp og støtte til at blive mere fri i dit liv. Og til at vise dem, at du er klar til at få hjælp til det.

Jeg håber du finder dit hjertes mod til at vise det her til dine forældre og komme til en læge, der kan assistere med at finde nogen, der kan hjælpe dig med dine udfordringer. Du fortjener det godt liv, hvor du kan gøre det du har lyst til uden at være bange eller nervøs.

Kærlig Hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat