Brev

Min bror vil have sex

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 13-årige pige

Jeg bliver meget bekymret for dig, når du fortæller, at du er blevet truet og tvunget til sex. Det er rigtig godt at du har skrevet til BørneTelefonen, og jeg vil hjælpe dig alt hvad jeg kan.

At tvinge nogen til sex med en kniv og trusler er ikke sex men en voldtægt. Så det er ulovligt, det din papbror gør. Det er farligt for dig og helt forkert, det han udsætter dig for.

Sex er noget man enten vil, eller ikke vil. Ingen skal true dig – med ord eller med fysisk vold – til at have samleje eller andre slags sex. Enten har man lyst og vil gerne, og siger ja. Eller også siger man nej eller viser på mange andre måder, at man ikke har lyst til det og det skal han respektere og stoppe med mod dig.

Jeg fornemmer, at du gerne vil prøve at have sex. Men du vil selvfølgelig ikke prøve det på den måde, som det er sket nu. Det skal stoppe. Det skal aldrig ske igen, at du bliver truet og bange.

Du er nødt til at fortælle dine forældre om dette, eller andre voksne som kan beskytte dig.
Din papbror og du bor sammen fornemmer jeg, og det er en rigtig svær situation at du dermed skal gå og frygte for hvad han kan finde på. Derfor skal du sige det til nogen, så hurtigt som muligt, og få hjælp til at det ikke sker igen.

Hvis du ikke kan komme i tanke om en voksen i din nærhed som ville være den rigtige til at få støtte fra, så ring eller skriv til os på BørneTelefonen 116111.
Vi vil rigtig gerne tale med dig, og vi kan hjælpe dig med at løse problemet.

Jeg sender dig en masse kærlige tanker, og håber du får hjælp meget hurtigt.

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat