Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kæreste starter på efterskole

Hej børnetelefonen.

Min kæreste starter på efterskole efter sommerferien og jeg er lidt bange for hvem hun skal være sammen med, altså om det er en anden dreng. Jeg ved heller ikke hvis det nu er en dreng om de så “får noget” for hinanden. Vil virkelig ikke miste hende til en eller anden hun er sammen med på efterskolen.

Pls hjælp mig

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år.

Det er rigtig godt, at du skriver. For det du skriver i dit brev, er en helt normal bekymring, som mange unge kærestepar har, når de skal være væk fra hinanden i kortere eller længere tid.

Du skriver, at du er bange for, at hun er sammen med en anden på efterskolen. Og især for at de får noget for hinanden – altså bliver vilde med hinanden. Jeg tænker, at det betyder, at du faktisk er rigtigt bange for at miste hende. Mon det er sådan du har det?

Når man er ung og tager væk hjemmefra, samtidig med at man har en kæreste derhjemme, så er der selvfølgelig en risiko for, at sådan noget kan ske. Men jeg tænker, at der også er en risiko for, at det kan ske, for den der bliver hjemme. Det kan måske også være, at du der skal være hjemme, møder en du bliver glad for. Jeg kan godt læse i dit brev, at det tænker du slet ikke på, fordi du er meget glad for din kæreste.

Et råd kan være, at du fortæller din kæreste om, hvordan du føler det. Og måske også spørger hende, om hun måske har tænkt nogle af de samme tanker. Man kan komme meget langt ved at tale sammen. Jeg kan ikke læse ud af dit brev, om allerede I har talt sammen om det her. Det kan være en rigtigt god idé at tale sammen, inden hun tager på efterskole. Både fortælle hende om de bekymringer, du har. Men også høre, hvad hun tænker om det. På den måde har I fået lavet en forventningsafstemning, inden hun tager afsted.

Hvis du ikke allerede har gjort det, så kan det være en god idé i jeres snak at fortælle hende, hvor glad du er for hende. Så hun ikke er i tvivl om, at du gerne vil fortsætte med jeres forhold, imens hun er på efterskole.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar til at få taget fat i hende, så du med mere ro i sindet kan sende hende på efterskole.

De bedste hilsener

BørneTelefonen

 

 

 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat