Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg ved ikke om jeg har noget galt med min psyke

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Jeg synes, du er rigtig god til at beskrive, hvordan du går og har det psykisk. Når man er bekymret, skal man reagere - og det er det, du gør.   

Jeg kan forstå på brevet, at du har delt dine tanker med dine forældre, men at de har en lidt anden opfattelse. Mon du har vist dit brev til dine forældre? Lige nu forstår de ikke, at der er grund til at være bekymret. Måske har de ret -  men det ændrer ikke på, at du har en masse negative tanker, der fylder rigtig meget. Og de tanker skal du have hjælp til. 

Derfor synes jeg, at du skal spørge dine forældre, om I måske kan tage en tur ned til din læge, for så er det op til lægen at vurdere, om du måske skal have lidt hjælp. Hvis dine forældre ikke synes, det er en god ide, kan du også overveje at tage en snak med din lærer eller sundhedsplejersken på din skole. De plejer også er at være gode til at lytte og måske også hjælpe dig med at få lidt hjælp. Mon det er noget, du har mod på at prøve?

Afslutningsvis vil jeg blot råde dig til, at du fortsætter med at tale om dine tanker, så det ikke er nogle, du går alene med. Jo mere vi taler om tankerne, jo lettere bliver det at have dem.. Så det må du endelig ikke stoppe med. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at kontakte BørneTelefonen på 116111.

Kærlige hilsner
BørneTelefonen 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat