Brev

Jeg er så bange….

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære MDL
Jeg kan godt se, at der er mange tanker, der skræmmer dig, og det er bare rigtig godt, at du reagerer på det nu - og beder om hjælp. Det lyder som en voldsom oplevelse juleaften, og sådan en oplevelse kan man godt gå og tænke på længe, hvis man ikke får snakket med nogen om det.

Du har også en stor bekymring for din faster, som betyder så meget for dig, og jeg tror måske, din bekymring bliver værre, fordi det er så svært at få en forklaring på, hvad der er galt med hende.

Det kan nogle gange være rigtig svært at styre sine tanker, hvis man først er begyndt at forestille sig dårlige eller skræmmende ting. Og nogle gange kan den angst, man føler, tage helt overhånd.
Ofte er det værst, når man lader det rumstere i hovedet, hvor det ikke møder modstand. Så får følelserne og tankerne lov at overtage al fornuft.

Mit råd til dig er, at du skal tale med nogen om det. Du skal tale med dine forældre, din søster, veninder, venner, andre familiemedlemmer.
Du skal i det hele taget tale så meget som muligt, så de bekymrede og skræmmende tanker mister deres magt, fordi de får modstand fra andre måder at se tingene på. Det hjælper som regel.
Og du er også velkommen til at ringe til os på BørneTelefonen, hvis du har brug for at sige nogle tanker højt og samtidig få et godt råd.

Til sidst vil jeg lige sige, at man selvfølgelig ikke helt kan slippe for at være bange. At være bekymret og føle angst er en naturlig del af det at være menneske. Men de skal ikke have lov at få så megen magt, at det er svært at føle glæde, frihed og ro.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat