Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dreng 15 år,

Jeg tænker, du er utrolig stærk, fordi du har evnet at løfte dig selv ud af en svær barndom, og ind i en teenagetid med glæder og håb for fremtiden. Du viser stor selvindsigt, i dine beskrivelser af din sorg og smerte over, hvor svært det var for den lille dreng, du engang var.

Men i det du fortæller, bliver det også synligt, at du endnu ikke har fået omsorg og trøst, for de ting du har været igennem som lille. For det er det små børn har brug for. De kan ikke redde sig selv. Ikke fordi de ikke gider, men fordi de er børn der er afhængige af de voksnes hjælp. Det er ikke noget de kan klare selv. Og det kunne du heller ikke, da du var lille.

Du er nu ved at folde dig ud, som den fantastiske unge mand du er. Samtidig føler du dig indimellem fanget i barndommens smerte og ensomhed. Du skriver, at du føler det er ”for sent”: At du ikke kan få andre minder end dem du har, og at du føler år er mistet og ødelagt. Jeg tænke du har kæmpet hårdt, da du var en lille dreng, og at det er derfor du kan stå så meget stærkere i dag, end dengang. At det er DE minder, du har fået med. Minder om: En lille dreng der kæmpede hårdt mod noget helt urimeligt – Og vandt en sejr til dig!

Jeg ved ikke, hvad du har været igennem, og hvorfor det var svært da du var lille. Men jeg kan fortælle dig, at det ER muligt at hele sår og smerte fra barndommen. Og at det vil blive muligt for dig på et tidspunkt, at skifte smerten og sorgen ud, med omsorg, kærlighed og trøst, til den lille dreng du ser i spejlet. En dreng, der gjorde det så godt han kunne, og det er HAM der har hjulpet dig til at blive den du er i dag.

Jeg tænker, du skal have nogen at tale med, om det der skete da du var lille. Og at du skal have nogen, der kan vise dig hvor stærk du har været. Både da du var lille og nu.

Er der nogen voksne i dit liv, du har lyst til at tale med? Som kan hjælpe dig med at finde nogen, der kan støtte dig i din stærke udviklingsproces, du har sat gang i? Eller som selv kan støtte dig? Noget familie? Forældre? En ven? Dit crush? En lærer? Din læge?

Hvis du er mere tryg ved at tale med en, der ikke allerede kender dig, så husk du altid kan ringe til os 116111 Så kan vi sammen finde frem til, hvem du helst vil have støtte fra. Det kan være lettere at hjælpe dig, med at finde den rigtige støtte, hvis vi taler mere direkte sammen.

Hvis du på et tidspunkt vælger at ringe, så kan du evt. oplyse dit idnr. på dit brevr. Så du ikke forklare det hele forfra.

Jeg ønsker for dig, at du snart finder omsorg og trøst til den lille dreng i spejlet. For han har brug for at vide, at der er håb, og at han har klaret det så godt som et lille barn kan. Få øje på alt det han gjorde og det du gør af gode ting og tanker for dig selv.

Kærlige og varme hilsener BørneTelefonen

 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat