Brev

Gravid

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

Du er ikke gravid. Det er helt sikkert!

Det, der skete, da du var 6 år, kan ikke have gjort dig gravid. En dreng på 8 år kan nemlig slet ikke danne sæd. Og en sædcelle kan heller ikke overleve mere end 3-5 dage. 

Du skriver, at det er lidt akavet mellem dig og din fætter. Du skal dog vide, at der er rigtigt mange børn, der leger den leg, I legede. Det er helt normalt. 

Som du skriver, så vidste I dengang ikke rigtig, hvad det var I legede. Nu hvor du er blevet ældre, tænker du på legen på en anden måde. Og det bliver derfor lidt akavet. Men måske kan det hjælpe dig at tænke på det som en leg, de fleste børn leger i den alder?

Jeg håber, du nu kan sove bedre om natten, - fordi du nu ved, at du helt sikkert ikke er blevet gravid. 

Mange kærlige hilsener
BørneTelefonen

 

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Hvad er chancen for, jeg er gravid? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

Det kan også være du efterfølgende får tanker som: Hvilken prævention er bedst? Hvordan fortæller jeg det til ham, jeg har været sammen med?

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre børn. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Guide
Er du i tvivl, om du kan være blevet gravid? Klik igennem guiden og få svar på det, du er usikker på.

Kan du være blevet gravid?

Er du bange for, at du kan være blevet gravid? Start med at svare på spørgsmålene. Så har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat