Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dårlig samvittihed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16

Jeg kan godt se dit dilemma, og jeg forstår godt, at du ikke helt ved, hvad du skal gøre.

At du fortryder, at have stjålet fra dine bedsteforældre gennem 2 måneder, er et godt tegn. Det fortæller mig nemlig, at din samvittighed kan være den, der kan hjælpe dig til at få det godt igen og ikke gå rundt og være bange og ked af det mere. For hvorfor vente til din bedstefar måske vælger at sige det videre til din mor eller bedstemor, at du har stjålet?

Dit brev fortæller mig, at det betyder meget for dig, hvad din familie tænker om dig. Derfor er mit råd til dig, at du bliver må til at finde en måde at få det fortalt. På den måde kan din familie se, at du stadig er en pige, med stærke værdier og de kan stole på dig, og at du er oprigtig rigtig ked af det, der er sket. 

Der er flere måder, du kunne overveje at få det sagt.

Du kunne fx starte med at snakke med den ene af dem først. Helst den du plejer at søge råd og hjælp hos. Fortæl hvad du har på hjertet, og få en snak om hvad du kan gøre for at gøre det godt igen overfor dine bedsteforældre.

En anden måde kunne være at skrive et brev til dem. Det kunne forklare, hvordan du har det, og få sagt det der måske er lidt svært at få sagt, når man sidder og snakker sammen overfor hinanden.

Ønsker du flere ideer til at få lettet dit hjerte, og få det godt igen, er du altid velkommen til at ringe til en af vores søde rådgivere på BørneTelefonen 116111.

Kram fra BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat