Gratis

anonymt

24/7

Brev

Bange fpr at komme i skole/ensomhed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 10 år.

Det var da også mange kæledyr du har mistet. Jeg kan så sandelig godt forstå at du er ked af det. Og at du er bange for også at miste din hund.

Det er almindeligt at man græder meget, når man har mistet nogen man holder meget af. Og at man for en periode ikke kan lege med nogen. Og bare vil være sammen med den, man er bange for at miste.

Er der slet ikke nogen, der ved hvordan du har det. Og har lagt mærke til, at du græder det meste af tiden?

Ja måske du har fortalt det til nogen, men at de bare ikke forstår, at du faktisk er meget ked af det, og du er bange for at miste din hund også? Eller måske der er nogen, som ikke synes, du har grund til at være ked af det, fordi det “bare er dyr”. Måske du græder, når at ingen ser det? Så er der slet ikke nogen, der ved hvordan, du har det.

Det at miste et dyr, kan være lige så svært som at miste et menneske, man holder af. Det handler jo om, at man plejer at have en, som man holder utrolig meget af. En som man kan røre ved og fortælle om alt det svære i livet. At miste et dyr, kan give en oplevelse af, at man mangler en del af sig selv.

Jeg syntes det er godt, at du giver dig selv lov til at græde. Og at du ved, hvad du går og er bange for. Det er nemlig lettere, når man ved, hvad man er ked af og bange for.

Måske det ville være en god ide at fortælle disse tanker til en voksen, som du er tæt på. Måske du kunne vise dit brev til os og vores svar til dig. For når jeg læser dit brev, så er jeg slet ikke i tvivl om at du savner dine kæledyr utrolig meget. Det virker som om, du har fået et chok over at miste dem. Og det i sådan en grad, at du græder meget og bange for, at du pludselig mister din hund.

Det er sådan med sine tanker og bekymringer at de vokser, hvis man holder dem for sig selv. Når man deler dem med andre, kan det opleves som om det er let lettere at være i.

Måske du kunne lave en mindebog om dine kæledyr. Du kunne måske sætte billeder ind af dem. Skrive om hvilken slags dyr de var. Hvordan du fik dem. Små søde vaner de havde. Hvad de godt kunne lide. Sjove oplevelse I havde sammen. Ja måske dine forældre eller nogen venner også kunne skrive lidt om dem i bogen. Eller du kunne lave en gravsten, hvor du skriver deres navn på og så satte dem ud i en skov.

Ja det er jo bare nogle forslag. Jeg ved jo ikke om de passer til dig.

Det er så fint, at du fortalte os, hvordan du har det. Og måske du oplevede, at du fik det lidt bedre efter du havde fortalt os det. Jeg håber du finder modet til at dele dine tanker med dem omkring dig. Så de kan få lov til at dele det svære med dig.

Kærlig hilsen Børnetelefonen.

 

 

 

 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat