Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Mange tak for dit brev, hvor er det godt du skriver til Børnebrevkassen, for det er på ingen måde en heldig situation, du står i.

At stjæle er noget rigtig skidt, og det kan jeg tydeligt se i dit brev, at du godt ved… Jeg kan godt forstå at du er bange og ked af det, og derfor tror jeg også, at det er rigtig vigtigt for dig, at du får sat et punktum for den sag, så du kan komme videre med dit liv…

Du skriver at din mor blev rigtig sur, da I blev opdaget i Føtex, og at hun sikkert vil blive ubeskrivelig sur, hvis du fortæller hende det hele, men jeg tænker stadig, at det er det, som vil give dig mest ro… Lige nu har du formentlig ondt i maven og er frygtelig bange hele tiden, hvis du ligesom får det hele ud, så tror jeg det vil give dig ro…

Måske kunne du lave en kop te til dig og din mor og sige til hende, at du har brug for at tale med hende… Fortæl hende, at du gerne vil betro hende noget, at du virkelig har det svært med det, så du håber, at hun vil sætte pris på, at du er ærlig… Du kunne måske vise hende dit brev til BørneBrevkassen..?

Du skriver ikke noget i dit brev om, hvorvidt I har stjålet siden, I blev opdaget i Føtex…? Men det lyder ikke sådan på dit brev… Det er også noget af det, du kan fortælle din mor, så hun ligesom kan mærke, at det er noget, du er færdig med, og at du er klar til at komme videre…

Jeg kender ikke strafferammen for butikstyveri, men når man er 13 år, kan man ikke blive dømt.

Hvis du evt. har brug for at tale med en anonym voksen omkring det hele, måske efter at du har snakket med din mor, så kan du altid ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvor der alle hverdage mellem kl. 11 og 23 sidder en voksen rådgiver klar til at tale med dig.

De bedste hilsner BørneBrevkassen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat