Brev

Alvorlige problemer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Jeg kan godt forstå, at du bliver rigtig ked af det - og måske også bange, når du ser din mor græde. Det er en helt naturlig reaktion. Faktisk kender jeg mange voksne, der stadig synes, det er meget svært at se deres forældre være kede af det. Så du er bestemt hverken ufølsom eller barnlig. Det plejer jo at være ens forældre, der er de stærke. 

Jeg synes, du virker som en dejlig og opmærksom datter. Du spurgte din mor, hvorfor hun var ked af det – og du har endda også fortalt det til din bror – og nu skriver du brev hertil. Men det er ikke din opgave at sørge for, at din mor får det godt. Hun er voksen, og du er barn. Husk det! Det ændrer dog ikke på, at du tænker rigtig meget på din mor og selvfølgelig ønsker, at hun får det godt igen. 

Hvis du har mod på det, synes jeg, du skal tage en snak med din mor igen. Hun skal vide, at hun gør dig bekymret. At du tænker meget på hende. Faktisk så meget, at du har svært ved at koncentrere dig om andet. 

Det er også tit sådan, at når vi ved, at der er noget galt, men ikke hvad, så vokser bekymringerne helt vildt. Det er derfor næsten altid bedre at vide besked. Måske har du det også sådan? Det betyder ikke, at du skal vide det hele. Men du har nok brug for at få en ide om, hvorfor din mor er så ked af det. Du bliver sikkert ked af det – men så ved du i det mindste, hvad der er galt. Måske kunne det derfor være godt, hvis du bad din mor om at fortælle dig lidt om, hvad der er galt. 

Du kunne fx vise din mor og måske også din far det her brev og mit svar? Så vil de forstå, at du har brug for at få nogle svar og noget støtte og omsorg. Hvis de ikke helt ved hvordan eller hvor meget, de skal fortælle dig, så kan de ringe til ForældreTelefonen på 35555557 og få nogle råd. 

Du kan også sige til din mor, at du har brug for at vide, at der er nogen, der hjælper hende. Du kan fx spørge hende, om der er andre, der ved, hvorfor hun er så ked af det. Måske har hun allerede talt med sin mor, en veninde eller måske en psykolog om det? Hvis du ved, at der er nogen, der hjælper hende, tror jeg, at det bliver lettere for dig. Hvad tænker du om den ide?

En anden mulighed er at tale med din mormor eller måske en veninde til din mor. Du kan så fortælle, at du er bekymret for din mor og har brug for, at de taler med hende. Så ved du, at der er nogen, der ved, hvorfor hun er så ked af det. Hvis det er vanskeligt at få sagt, kan du måske vise dem brevet herind? Jeg er i hvert fald ikke i tvivl om, at du har brug for, at der er nogen, der passer på din mor - og den "nogen" er ikke dig, for du er kun 14 år. 

Hvis du har brug for det, kan du altid kontakte BørneTelefonen på 116111.

De varmeste tanker
Fra BørneTelefonen

 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat