Brev

Opholdsstedet.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Dit brev er rørende at læse. Du beskriver meget tydeligt en udvikling, som du har været igennem, hvor problemerne hele tiden har taget til for dig - uden du føler, at nogen rigtigt har forstået, at der bag "facaden" gemmer sig en pige, som er usikker og forvirret, og som har brug for omsorgsfuld psykisk hjælp. At du skriver dette brev til BørneTelefonen, synes jeg er rigtig stærkt gået af dig.

Jeg ved ikke, hvordan du har det med din sagsbehandler, men det er hende, som skal sørge for, at du får den hjælp, som du behøver, når du nu er anbragt udenfor hjemmet. Så selvom du måske har talt med hende om det, så er det nok vigtigt, at du taler med hende om, hvad det er for en hjælp, som du selv tror vil være bedst for dig.

Det kan selvfølgelig være svært at vide det helt præcist – hvad er den bedste hjælp egentlig. Som jeg læser det, så giver du udtryk for, at du har brug for at få hjælp til de psykiske problemer, som du oplever, at du har. Det er vigtigt, at din sagsbehandler lytter til det. I det brev, som du har skrevet til os, beskriver du det rigtig godt. Så måske kunne du vise dit brev til din sagsbehandler – hvis du har lyst.

Du spørger, om du kan klage over din anbringelse. Børn og unge over 12 år kan godt klage over deres anbringelse. Jeg er dog lidt i tvivl, om du vil klage over din anbringelse (altså om du skal være anbragt) – eller om det mere handler om, at du ikke vil være anbragt på det opholdssted, som du er på nu? Du kan godt klage over begge dele. Men du skal være opmærksom på, at du kun har en frist på 4 uger til at klage. De 4 uger tæller fra det tidspunkt, hvor du har fået kommunens beslutning af vide. Så mon du stadig kan nå at klage? Under alle omstændigheder, så synes jeg, at du skal tale med din sagsbehandler om, hvordan du har det på dit nye sted, men også om hvad du tror, der skal til for at du får det bedre.

Din sagsbehandler har også altid pligt til at fortælle dig om dine muligheder for at klage. Hvis du vil klage, så kan du gøre det til din sagsbehandler, som så skal overveje kommunens beslutning igen. Hvis kommunen stadig holder fast i deres beslutning, så skal de sende din klage videre til en myndighed over dem. Hvem de skal sende din klage til, er lidt afhængigt af, hvad du klager over.

Du fortæller også, at dit opholdssted siger til dig, at du ikke må komme hjem til din mor, hvis du ikke dropper venskabet med din veninde. Det er faktisk ikke helt ok, at de truer dig med dette. Når du er anbragt, har du ret til at have samvær med din mor og dit netværk. Hvordan dit samvær med din mor skal være, er noget som din sagsbehandler beslutter, hvis dit opholdssted og din mor ikke kan gøre det sammen.

Det er også sådan, at hverken dit opholdssted eller din sagsbehandler må beslutte, at du skal se din mor mindre end 1 gang om måneden. Det er kun et Børn- og ungeudvalg, som kan bestemme det. Og sådan en beslutning ville både din mor og dig kunne klage over. Jeg tænker derfor, at du skal tale med din sagsbehandler om, at dit opholdssted siger dette til dig.

Til slut i dit brev virker du helt opgivende og skriver, at du overvejer at stikke af fra det hele. Dette lyder selvfølgelig meget naturligt, når du oplever, at du ikke har det godt der, hvor du er. Her i Børns Vilkår vil vi meget gerne hjælpe dig. Det kan være rigtig svært at være anbragt og alene finde rundt i, hvilke rettigheder man har og hvilke muligheder, der er for at klage, osv. Jeg håber derfor, at du i stedet for at stikke af igen, vil overveje om du har lyst til at kontakte vores BørneBisiddere.

En BørneBisidder fra Børns Vilkår er en voksen, som kender meget til anbragte børns rettigheder, og som ville kunne gå med dig til møder med kommunen, således at du kan få støtte til at fortælle, hvordan du har det på dit nye opholdssted - og til at fortælle at du brug for mere hjælp, end du får lige nu. Hvis du vil klage, så kan en bisidder også helt præcist fortælle dig om dine muligheder for det, og ville også kunne hjælpe dig med at lave klagen. At have en bisidder er en ret, du har. Det har alle børn, som har en sag i kommunen. Det står i loven. Jeg er lidt i tvivl, om du ville kunne kontakte os på telefon eller en mail, da du skriver, at det kun er fordi du er hjemme ved din mor, du kan skrive til BørneTelefonen. Men da du har ret til have en bisidder, tænker jeg, at du kan sige til enten dit opholdssted eller din sagsbehandler, at du vil i kontakt med en bisidder fra Børns Vilkår (hvis du altså ønsker det). Du kan ringe til vores BisidderTeam på tlf.nr: 35 55 55 59.  

Du er også altid velkommen til at ringe, chatte og sms'e med en rådgiver på BørneTelefonen på 116 111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Anbragt Andre der hjælper

De Anbragtes Vilkår

Netværksgrupper for nuværende og tidligere anbragte børn og unge
Læs mere

Ankestyrelsen

Er du fyldt 12 år, kan du klage over kommunens beslutning om dig.
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat