Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hash Famillie. og opholdssted

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 13-årige dreng

Jeg kan høre, at du lige nu står i en meget svær situation. Du er blevet tvangsfjernet men er stukket af fra din plejefamilie. Og du er blevet anholdt af politiet. Jeg forstiller mig, at det hele føles rigtig kaotisk for dig. Hvor er det derfor godt, at du fik den ide, at skrive ind til os. Vi vil meget gerne hjælpe dig. 

Det er en rigtig god ide, at du kontakter din sagsbehandler. Din sagsbehandler skal hjælpe dig. Og lytte til, hvordan du har det i forhold til de beslutninger, kommunen har taget omkring opholdsstedet. 

På BørneTelefonen har vi noget, der hedder en bisidder. Det er en voksen, der kan tage med dig til møder med kommunen. Bisidderen er DIN støtte. Det betyder, at bisidderen vil hjælpe dig med at få sagt det, der er vigtigt for dig til møderne. Bisidderen vil også tale med dig før og efter møderne i kommunen. Han eller hun vil altså hjælpe dig med at forberede dig på, hvad du skal sige. Og efter møderne vil bisidderen tale med dig om det, det kommunen har besluttet og dine muligheder i forhold til det. 

Når man bliver tvangsfjernet som du, har man tit oplevet mange svære ting i familien. Og ens forældre er ikke i stand til lige nu at passe ordentligt på en. Alligevel er det svært ikke at skulle bo hjemme. Derfor kan jeg godt forstå, at du ikke føler, du er klar til at flytte væk fra din familie. Måske har du også nogle søskende, som du vil savne eller er bekymret for? Alt det vil du kunne tale med en bisidder og sagsbehandler om. 

Du er derfor meget velkommen til at ringe til os på 116111. Så kan vi hjælpe dig med at få en bisidder. Eller også bare tage en snak om, hvad dine muligheder ellers er. 

 Læs mere om bisidderne her: https://bornetelefonen.dk/bisidder 

Mange tanker og kærlige hilsener
BørneTelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Anbragt Andre der hjælper

De Anbragtes Vilkår

Netværksgrupper for nuværende og tidligere anbragte børn og unge
Læs mere

Ankestyrelsen

Er du fyldt 12 år, kan du klage over kommunens beslutning om dig.
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat