Brev

Flytte for mig selv som 17årig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære M.

 

Først må jeg sige til dig, at du virkelig virker som en stærk pige, der har været igennem mange ting. Hvor er det flot, at du har nået en drøm om at arbejde.

Man kan godt flytte alene som 17årig, men det er noget der skal ske gennem din sagsbehandler. Hvor er det ærgerligt, at hun ikke er til at få fat på. Det er rigtig fint, du får støtte af din bisidder. Det ville også være mit råd at gå til hende for at få fat i din sagsbehandler. Har du fortalt din bisidder, at du gerne vil flytte fra behandlingshjemmet - det gætter jeg på, at du har.

Når du får et møde med din sagsbehandler er mit råd til dig, at du spørger om, hvad der helt konkret skal til for at du kan flytte for dig selv. På den måde ved, hvad du skal arbejde med og henimod for at flytte. 

Du skriver, at du rigtig gerne vil have nogle råd og informationer. Alle kommuner har et tilbud omkring anonym rådgivning. Her kan du få oplysning omkring dine muligheder. Og selvfølgelig har du rettigheder som 17årig, bl.a. skal dine forældre og kommunen sørge for at du har det godt. Prøv at gå ind på det der hedder www.boerneportalen.dk. Her kan du læse mere om gode råd og rettigheder. En mulighed er også at klage til Ankestyrelsen over beslutningen om anbringelsen på benhandlinghjem. Det tænker jeg vil være godt at tale med din bisidder om, om det er god idé for dig.

Til sidst vil jeg høre, om der er nogen på dit behandlingssted, der ved, hvordan du har det og hvordan du ser, at du kan få det bedre? Det tænker jeg er vigtigt. Ofte kan det nemlig blive lidt mere tåleligt at være i, når andre omkring én ved man har det dårligt. Måske er det også noget du har taget  op med din kontakt person på behandlingshjemmet, så I fælles kan arbejde med det som målet i en handlingsplan. Jeg håber, du ved mit brev føler, du har fået informationer til at komme videre.

Mange venlige hilsner fra BørneTelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Anbragt Andre der hjælper

De Anbragtes Vilkår

Netværksgrupper for nuværende og tidligere anbragte børn og unge
Læs mere

Ankestyrelsen

Er du fyldt 12 år, kan du klage over kommunens beslutning om dig.
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat