Brev

Alkohol

Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år

Hvor er det sejt, at du skriver herind, for jeg er slet ikke i tvivl om, at det har krævet en masse mod at bede om hjælp. Derfor håber jeg virkelig, at du kan bruge mit svar. Hvis ikke, så kontakt os igen.

Jeg er helt enig med dig. Du har brug for hjælp, og der er heldigvis flere forskellige muligheder…

Jeg ved fra andre unge som vi har talt med, at grunden til at man starter med at drikke ofte er, at der er noget man er ked af eller som stresser en. Du skriver, at du har mange familieproblemer. Det forstår jeg virkelig godt, hvis du har svært ved at takle eller hvis du er ked af det over disse problemer.

Mange unge fortæller, at problemerne kan føles som om de kommer længere væk når man drikker. Er det mon også sådan du har det..?

Problemet med at drikke er bare, at det ikke ændrer på, hvorfor man havde det svært. Det får dig måske bare til at glemme problemerne for en stund. Derfor er det også vigtigt, at du får hjælp til problemerne, så du ikke selv føler, at du skal drikke for, at de forsvinder.

Jeg tænker, at det måske er dine familieproblemer der gør, at du ikke har lyst til at bede dine forældre om hjælp. Derfor tænker jeg på, om der er andre i din omgangskreds, du kan tale med, så du ikke er helt alene med dine tanker og misbruget, Fx et andet familiemedlem, en lærer eller en kammerat. På den måde er der en anden, der kan hjælpe dig med at få professionel hjælp.

Hvis det ikke er en mulighed, så er der forskellige ting, du kan gøre..

  • Hvis du bor i Københavns kommune, kan du kontakte det tilbud, der hedder “U-turn”. Du kan læse mere her.
  • Hvis du ikke bor i København, kan ringe til din kommune og få anonym hjælp. Det betyder, at du ikke er tvunget til at sige, hvem du er. Du kan bare fortælle det, du har skrevet til BørneTelefonen, og så skal kommunen hjælpe dig. Du kan finde telefonnummeret til din kommune på nettet, eller du kan ringe anonymt til BørneTelefonen på 116111 og få hjælp til at finde kontaktoplysningerne.
  • Hos BørneTelefonen har vi også et andet tilbud om en “bisidder“, der måske kunne være noget til dig? En bisidder er en voksen, der hjælper børn og unge med at kontakte kommunen. Det kan være rigtig rart, så det synes jeg, du skal overveje..

Jeg ved fra andre børn, at det sværeste tit er at turde sige det højt første gang. Men det har du faktisk gjort nu. Derfor håber jeg også, at det kan give dig mod til at opsøge mere hjælp. 

Jeg ønsker dig det bedste og håber, du kan bruge mit svar. Husk, at du altid er velkommen til at kontakte BørneTelefonen på 116111.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

På netstof.dk kan du få information og rådgivning om alkohol, hash og andre stoffer.

Læs mere

Hope Ung

Rådgivning, film og spil for børn og unge, som har en mor eller far, der drikker for meget.

Læs mere

KABS

Gratis og anonym misbrugsbehandling til dig, der har et misbrug af hash og feststoffer.

Læs mere
Chat
Chat