Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Savner mine søskende

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige

Det er tydeligt at mærke i dit brev,  hvor meget at du savner dine små søskende. Det lyder til at du har været meget igennem og har stået for alt for meget derhjemme inden du kom i plejefamilie.

Du lyder til at være en utrolig omsorgsfuld, sød og fantastisk storesøster. Jeg kan godt forstå, du savner dine søskende og jeg synes ikke fem gange samvær på 1,5 år lyder af ret meget.

Det er derfor vigtigt, at du får fortalt din plejefamilie og din sagsbehandler på kommunen, at du savner dine søskende og ønsker at se dem oftere. Har du mon allerede nævnt for din plejefamilie, at du godt kunne tænke dig at ses lidt oftere med dine søskende?

Hvor er dine små søskende i pleje henne?  Har du talt med kommunen om, at du kunne besøge dine små søskende hos plejefamilien en gang i mellem og måske få lov at passe dem lidt nogle gange?

I forhold til din egen plejefamilie er det dejligt, at du er taknemmelig for at bo der. Mht. episoden hvor du fik det dårligt og ikke kunne gå ind på jobbet og din plejefar blev sur, så gjorde du det rigtige ved at fortælle den sande historie om at du fik det dårligt og var ked af det og græd -  for det handler handler ikke om dovenskab eller mangel på pligtfølelse, men om at du havde det dårligt. Det er rigtigt at man skal passe sine ting, men man skal også passe på sig selv! Når du får skidt, er det vigtigt at også du får hjælp til at tackle de følelser, og det kan din plejefamilie måske hjælpe med? Det er jo også en del af deres ansvar at hjælpe dig til at få det godt. Hvis de ikke selv ved, hvordan de kan hjælpe dig må de finde ud af, hvordan de kan hjælpe dig med at få hjælp.

Har du talt med dine plejeforældre om at finde et andet job - og om hvad der gør, at du ikke føler at du "passer ind" på det nuværende job?

Jeg tænker også det er relevant at tale med din socialrådgiver både om dit ønske om et andet job og dit savn efter dine søskende. Det lyder også til, at du har nogle søde veninder - er der nogle af dem, du kan tale med om hvordan du har det?

Du må endelig ringe til BørneTelefonen, hvis du har brug for nogen hjælper dig med at tale med kommunen ang. dit ønske om mere samvær med sine søskende. Hvis du har brug for det, kan der komme en voksen fra BørneTelefonen (en bisidder) med til mødet på kommunen. Det er gratis og du kan læse mere om vores bisidder her: https://bornetelefonen.dk/bisidder-b%C3%B8rnetelefonen

Du kan også ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du ønsker at høre mere om den mulighed - og du er også velkommen til at ringe, hvis du bare har brug for at snakke lidt om hvordan du har det - eller om hvordan det er gået, med at afprøve nogle af de råd jeg har givet dig.

Rigtig meget held og lykke - med alt den styrke og sejhed, du har udvist indtil nu, så tror jeg på, at du kan få taget de snakke der skal til, for at tingene kan blive bedre.

Kærlige hilsen 

BørneTelefonen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Anbragt Andre der hjælper

De Anbragtes Vilkår

Netværksgrupper for nuværende og tidligere anbragte børn og unge
Læs mere

Ankestyrelsen

Er du fyldt 12 år, kan du klage over kommunens beslutning om dig.
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat