Brev

venskab

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejj❤️

Det kan jeg godt forstå slet ikke er rart❤️
Det virker til at dine veninder hiver lidt i dig for at prøve at få dig til at være sammen med dem.
Måske der foregår lidt en “konkurrence” mellem dem, hvem der kan være bedst venner med dig?
Husk at de nok kun gør fordi de elsker dig og ikke vil miste dig<3
Derfor kan jeg stadig 100% forstå at det IKKE er rart!

Jeg synes du skal snakke med dem, og fortælle dem lige præsic det du har skrevet i brevet her.
Fortælle dem at det faktisk ikke er rart at de slet ikke kan enes, og at det går ud over dig!

Du kan måske også snakke med dem hver for sig. Så kan i måske tale lidt mere dybt når i er to og to der snakker i stedet for alle 3.😊
Jeg synes også at du skal fortælle veninde nr. 2 at du synes at i er blevet meget forskellige, og måske ikke deler de sammen interesser mere.
Måske hun er enig, men bare har svært ved at finde andre venner?

I det hele taget synes jeg at i måske i din klasse skulle lave nogle fælleslege i frikvarteret, eller prøve at være sammen lidt på tværs af grupperne.
For selvom du måske gerne stadig vil være bedste veninder med nr. 1, (måske også 2) så er det måske rart at både dig, 1 og 2 har andre veninder.
Det behøver ikke være “bedste veninder’” men bare sådan at du en gang imellem kan få lov til at være sammen med andre, uden at begge dine veninder hiver i dig fra hver deres side.

Jeg tror faktisk kun at det vil styrke dit venskab, at få andre venner, for så er man ikke tvunget til at gå op af hinanden hele tiden, og i kan jo stadig være hinandens BEDSTE VENINDER❤️

Jeg kan godt forstå at hele situationen er så svær at du overvejer at skifte skole, men jeg synes lige du skal give det en chance med mine råd.
Ellers snak med dine forælde eller en lærer. Hvis intet virker så må du overveje om skole skift er nødvendigt

Hilsen❤️

  • S, Pige, 13 år

hej!
Jeg forstår godt du syntes det er svært men det kan godt gå!
de bedste måder er fx at gå ture eller have legeaftaler så man har gode minder hvis det ikke går skal du nok snakke med dem eller sige det til en du er tryg ved som fx din lærer dine forældre eller en anden god ven
Jeg håber det her det hjalp dig

  • Prøver og hælpe, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat