Brev

Samtaler

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 12.
Hvis du ikke går til nogen fritidsaktiviteter, så kan du måske starte til nogle.
Som nogle går til.
(Men det skal også være noget, du gider at gå til)
Eller du og dine forældre kan snakke om nogle ting der inertser dig,
og så kan du snakke om dem op på din skole.
Håber jeg kunne hjælpe.
Kærlig hilsen pige på 11.

  • En pige, Pige, 11 år

Hej
Det er rigtig godt at du hele tiden prøver at gøre det rigtige og at være retfærdig, men pas på det ikke tager overhånd, for det vil gøre det knap så fedt for dig at være dig. Jeg er sikker på det falder dig naturligt ind at være høflig, så prøv at lad vær med at tænke over hvad der er bedst at gøre, og bare gør det der falder dig ind. Det kan faktisk gøre en person mere interressant om end man skulle tro det.
Hvad angår at snakke bedre med folk, så husk også at spørge ind til dem så samtalen ikke kun handler om en selv. Så vil det også falde en naturligt ind at bidragde med noget fra ens eget liv, hvilket jo er det det lyder til at du har svært ved. Men tro mig, du har massere at byde på, men du skal måske bare lære at bruge de ting i samtaler med.
Jeg håber du kan bruge mit brev til noget😊

  • Anonym, Dreng, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat