Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mister jeg min bedste ven?

Hej

Siden jeg var en helt lille baby

har jeg været bedste venner

med min bedste ven E.

E og jeg har altid haft det virkelig sjovt sammen

men det er efterhånden meget lang tid siden

vi har været sammen.

E blev konfirmeret i maj 2022

(hun er 1 år ældre end mig)

Vi har ikke været sammen siden…

Så.

Er jeg ved at miste hende eller overtænker jeg bare?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Tror helt klart at du overtænker!
I den situation er det så almenligt at overtænke.
KNUS <3

  • mig, Pige, 16 år

Jeg tror at du overtænker det på en eller anden måde.. det er dog vigtigt at du tager hånd om tingene og måske snart ser hende igen?.. venskab kræver indsats i forskellige grader men det er stadig vigtigt at holde fast på E! Jeg tror hun vil blive rigtig glad hvis du inviterer hende ud på shoppetur eller hvad det er i kan lide at lave! Knæk og bræk <33

  • Hyg jer!, Pige, 14 år

Det lyder som om, at du og din bedste ven E har haft en lang og god venskab, men at I ikke har set hinanden i en periode. Det kan være svært at være adskilt fra sine venner, især hvis man har været tætte i lang tid. Det er helt normalt at bekymre sig for, om man er ved at miste en god ven, når man ikke har set hinanden i en periode. Men det kan også være, at I begge har været optaget af andre ting i jeres liv, og at I har brug for lidt tid for at genopbygge jeres venskab. Hvis du bekymrer dig, kan det være en god ide at tale med E om det, og måske planlægge noget, I kan lave sammen. Det er også en god idé at huske på, at venskaber kan ændre sig over tid, og det er helt normalt. Det vigtigste er, at I begge gør jeres bedste for at passe på hinanden og forstå hinanden.

  • 1887, Vaskemaskine, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat