Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min bedste ven har fundet en ny

Mine 2 bedste venner har fået nye bedste venner

så følger mig ret ensom,

men jeg vil ikke fortælle mine venner det.

Hvad skal jeg gør?

Ps savner dem meget

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej!
Jeg er selv en pige på 12 år.
Her for lidt tid siden gad min bedste veninde mig ikke mere.
Vi var en pige gruppe på 3, men de to andre har altid kendt hinanden, så allerede der var jeg det tredje hjul… Efter den ene ikke gad mig, gad den anden mig heller ikke, så jeg var blev hurtigt alene, og ensom. Heldigvis var der nogle af de andre i klassen der kunne se at jeg ikke havde det så godt, og tog mig med de deres gruppe, så mit råd er. Prøv at snak med nogle af de andre fra din klasse, årgang, nogle af de yngre eller nogle af de ældre. Håber virkelig du finder nogle gode venner!
Mvh. En anonym pige.

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej!
Jeg står selv i det samme dilemma lige nu og jeg prøvede at ændre mig selv så jeg passede bedre sammen med dem men det var svært at være en jeg ikke er.

Så mit råd ik ændre dig selv for dem men prøv at snakke med nogen andre ellers kan du prøve at skriv til dem og spørg om de vil være sammen det kan være at de også savner dig.
Hel og lykke😊

  • Anonym, Pige, 13 år

hej!
jeg har selv prøvet det da jeg var på din alder jeg havde 2 bedste veinder siden børnehaven men en dag var de væk med nye bedste veinder…
nå mit råd, er de virklig det værd? vis de er kæmp for dem vis de ikke er lad hver og prøv at tale med nogen andre måske

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat