Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min bedste ven

Hej med jer

Min bedste ven bliver mere og mere

påståelig omkring alt muligt,

og han bliver sur,

hvis man gør ham opmærksom på,

at han ikke har ret i en ting.

Jeg er faktisk ved at være ret træt af det.

Vi har nok begge to ændret os

ret meget inden for de sidste år,

nok fordi vi er ved at blive halvvoksne.

Jeg ved ikke helt,

om vi er ved at vokse fra hinanden,

for nogle gange synes jeg bare

han er megairriterende at være sammen med,

men for det meste er han den bedste ven,

man overhovedet kan tænke sig

og vi har været bedste venner siden børnehaven.

Er der mon nogen,

der har prøvet noget lignende

og hvordan gjorde I?

Hvad synes I jeg skal gøre?

Dreng, 16 år
Svar fra andre

Børn

Sig hvordan du har det til ham og vis han bliver sur så fin en eller flere andre venner

  • Pool2268, Pige, 12 år

Giv det lidt tid. Hvos det bliver værter er du nødt til at sige det til ham

  • Hanna, Pige, 12 år

Jeg er i den samme situation lige nu. Jeg har en rigtig tæt veninde som jeg værdsætter rigtig meget, men nogle gange syntes jeg bare hun er åndssvag og tarvelig. Tror faktisk også hun syntes det samme om mig nogle gange. Tænker nok at det er normalt, fordi ud fra det jeg ser er der altid noget man ikke kan lide ved en person. Jeg snakkede med hende idag om hvorfor jeg syntes hun nogle gange er nedladende mod mig og det skal stoppe. Fordi hvis hun blev ved med at være på den måde ville jeg nok ikke have så meget lyst til at være omkring hende. Hun er god til at forstå andre når man siger fra over noget man ikke kan lide. Og det er også rigtigt at man bare kommer til at vokse fra hinanden på et tidspunkt, fordi han kommer ikke til at være hos dig hele sit liv. Hvis han bare har ændret sig, trænger han måske bare til noget nyt som nye venner, og det gør du måske også.
Jeg syntes at du skal tænke over hvordan og hvorfor din ven kan være sådan som han er. Og hvis det påvirker dig, så burde du fortælle ham det. Hvis han virkelig er en god ven, så ville han forstå dig.

  • Ukendt :), Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat