Brev

Irriterende efterfølger

Hejsa.

Jeg har denne her vennegruppe, hvor vi er sådan små 10 stykker.

Der er dog denne ene pige, som ikke rigtigt nogen af os kan lide.

Hun kommer og går ind i gruppen,

og vi ved ikke helt om vi kan kalde hende en tæt veninde, som resten af gruppen er.

Hun tror vi er gode venner og det føler vi ikke.

Vi prøver vise det på en pæn måde,

at hun bare ikke passer ind hos os,

men hun har slet ikke samme humor som os og samme væremåde,

så vi ved ikke helt hvordan vi skal fortælle hende det.

Hun snakker vold højt og skriger tit,

hvilket vi ikke orker heletiden.

Hun forstår heller ikke vores kommentarer og jokes,

hun tager dem for personligt og bliver negativ.

Det derfor vi gerne vil fortælle hende, at hun bare ikke er en del af os?

KH TO TØSER (MEST EN)

Pige, 16 år
Svar fra andre

Børn

piger på 16

jeg syndes i skal give hinde en chance for at pase ind prøv fx at leg en leg som s,p eller k
så i kan se hvad for en humor hun har så i kan sige fx ej du skal bare prøve at snakke med ….
men jeg har aldrig selv haft mere en 2-3 vener der kune sammen så jeg ved selefølelig ikke hvordan det er men jeg tror at jeg kan forstille mig det

og sår er jeg også 4 år yngre så jeg ved ikke om det er anderledes for jer men
i skal i hvert fald ikke bare smide hinde ud af jeres gruppe
håber det kune bruges til noget KH

  • Anonym, Pige, 12 år

Hved i måske hvorfor det er hun kommer og går. Og kan godt se det irriterende ved det, men jeg synes heler ikke i skal sige til hende at hun ikke er en del af jeres gruppe (det virker ret groft og kommer nok ud på den forkerte måde, som måske kan gøre hende ked af det eller træde på selvtilliden). Jeg ved så heler ikke hvor længe i har kendt hende, men ellers prøv at give hende en chance eller noget tid. Og så kan i jo også prøve og blive lidt tættere venner med hende eller at åbne noget mere op. Det må da heler ikke været nemt for hende at høre at i ikke mener i er så gode venner som hun går og tror.

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej

Jeg tænker det er alt for voldsomt at sige hun ikke er med, for det påvirker også jeres omdømme(hvordan folk ser jer) så tror jeg der måske er mange der vil trække sig for jer. I de situationer hvor hun taler meget højt, eller er irriterende kan i jo sige det til hende bare stille og roligt, for det kan jo godt være hun har en mega fed personlighed, som mangler i jeres gruppe. Hvis i siger hun kan sænke stemmen, kan det også være hun vil trække sig lidt fra jer, så det hele går op i en helhed.

Håber det løses

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat