Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg stille op!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Åååårh, jeg har det helt samme problem, virkelig.
Jeg er selv i det problem. Jeg føler mig simpelthen ikke tilpas, der hvor jeg er i skolen vennemæssigt. Mine veninder snakker hele tiden om drenge, og om hvor meget de bare har brug for en kæreste… Og jeg er sådan ved at dø over det, for føler virkelig bare, at de snakker om det samme hele tiden.
Jeg er selv ikke typen, som plejer at snakke om drenge, men jeg started epå en ny skole, fordi at min gamle skole ikke gik længere.
Så kom jeg så herind,hvor jeg er nu, og der er jeg kommet sammen med nogle piger, som jeg er sammen med i hvert frikvarter, og de snakker bare kun om drenge – De har også en helt anden humor en mig. Jeg føler mig totalt kedelig, og mega outsider fordi, at jeg ikke griner på sammen tidspunkt som dem. Føler heller bare ikke, at mine veninder oprigtigt kan lide mig – Jeg føler bare, at jeg er der (betyder ikke noget for nogen)

  • Knejt, 14 år

Hej med dig.
Vi har følgende råd til dig;
– Du kan prøve at gå hen og snakke med nogle andre fra din klasse, som du normalt ikke snakker meget med.
– Giv det noget tid!
– Prøv at finde ud af hvilke interesser de andre har; undersøg om i har nogle fælles interesser!
– Sig til dine veninder hvad du føler; hvis de ikke vil lytte til dig, så er det et dårligt tegn.
– Meld dig eventuelt til en sport/fritidsaktivitet; på den måde kan du møde nye venner!
Hilsen,
Storemellem, Overlade Friskole (NJ)

  • Klassen fra OF, 15 år

Virkelig godt forklaret! Har selv haft det samme problem, men ved virkelig ikke hvordan jeg skal omformulere et ordentligt svar. Synes bestemt at du skulle finde dig nogen du kan snakke bedre med, men det er vigtigt at du ikke vender ryggen til din nuværende gruppe. Selvom du nok ikke føler dig “accepteret” eller “interessant” så kan de stadig godt lide dig og de ville blive påvirket hvis du vendte dem ryggen.
Bare et lille råd herfra 🙂

  • Koen, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat