Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Følger mig udenfor

Hej jeg er en pige på 13 år.

 

Jeg har en skade i mit knæ, og derfor kan jeg ikke være med til særlig mange ting. Og det er ret irriterende fordi på min skole er man meget aktiv.

 

Men nu til sagen mine veninder er meget aktive og er ikke så glade for at lave rolige ting, som jeg kan være med til….

Og efter hånden er jeg kommet længere og længere væk fra mine veninder.

 

Så her er mit spørgsmål hvordan tror i jeg kan komme til at være mere sammen med dem inden de jeg kommer for langt væk fra dem​?

 

Håber i forstår det jeg skrev og vil hjælpe mig

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

hej, vær mere åben over for dem! fortæl dem hvordan du har det ellers kan de jo ikke forstå dig. Du kan lave en hyggeaften med dem efter skole hvor i kan lave nogle mere rolige tin end sport.

  • Aysha, 12 år

Hej med dig.
En fra min klasse har også en knæskade men hun deltager i ”vilde” ting.
Det synes jeg er en dårlig ide, men jeg har et godt råd.
Fortæl dine veninder at du ikke kan være med til særlig mange ting.
Hvis de gerne vilde være aktive/ bevæge sig meget.
Så kan I måske finde på at lave nogle lege hvor man er mindre aktiv fx Simon siger eller fx spille fodbold bare hvor det foregår stille og roligt.
Jeg ved ikke om det er den måde du mener med aktiv men håber du kan bruge det til noget 🙂
Hilsen Nina, og god bedring med dit knæ håber det forsvinder 🙂

  • DenHjælpsommeRådgiver, 11 år

Okay, den er svær. måske kan du spørge om hjælp hvis du vil være lidt mer aktiv. Men så er der ikke så meget at gøre hvis du er skadet.

  • Gustav 11 År, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat