Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

De andre fester uden mig

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Mød op til deres næste fest og bare crash den

  • ACHMAD, Pige, 23 år

hej, jeg syntes det ville være en god ide at spørge, selvom jeg udemærket godt selv kender følelsen af at være bange for et nej. Men hvad er det værste der kan ske. Husk ofte så finder mange unge det langt “sejere” og har også mere respekt for det, når folk ikke drikker, men samtidig kan have det sjovt, og være på uden at være pinlig. og med det mener jeg at får man for meget at drikke, så er det langt mere pinligt, end hvis man intet for, på den måde søger du for at du får noget ud af aftenen, end moralske tømmermænd dagen efter, for det skal du nok opleve massere af.
så mit råd ville være, at hvis du føler dig i humør til at bruge en dag en gang i mellem i weekenden, på at tage til en fest/hygge med nogen fra din klasse, så tag endelig dig mod til at spørge. For igen, hvad er det værste der kan ske (et nej) det kommer man sig hurtigt over.
håber det hjalp lidt, og opdater mig gerne, eller spørg hvis der yderligere kommer nogle forhindringer.
good luck

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej.

Jeg kan godt forstå, at du er ked af den situation du står i.

Mit bedste råd til dig, ville være, at spørge dem, om du må komme med til næste fest. Sig til dem, at selvom du ikke må drikke endnu (For guds skyld hold fast i det, og ik’ begynd og drik før du må for dine forældre), vil du meget gerne med til deres fester. Sig til dem, at du rigtig gerne vil være med i fællesskabet, og at du føler dig lidt udenfor når de ikke inviterer dig.

Det er vigtigt du gør dem opmærksom på, at du gerne vil med, for tænk nu hvis de har overvejet at invitere dig flere gange, men har ladet være, fordi de var bange for, at du ville sige nej, nu hvor du ikke må drikke? Det kunne jo sagtens ske.

Så: Snak med personen/personerne der holder festen, og spørg ham/hende om du ikke må komme med næste gang, og at du rigtig gerne vil med, selvom du ikke må drikke endnu. Hvis du får et ja, så er det jo super, og så er jeg sikker på at du kan komme med hver gang, hvis du bare får din ven til at lægge et godt ord ind for dig. Får du derimod et nej, er det noget lort, men så må du tage det som det er, og eventuelt spørge ind til hvorfor.

Det værste der kan ske, er helt sikkert at du får et nej, hvilket jeg selvfølgelig ikke håber du får. Men det kan ske, og sådan er det, så må du komme over det, og lede efter nogle andre fester du kan være med til, eventuelt samle alle dem fra din klasse der ikke er begyndt at drikke endnu, og hold en sodavandsfest, hvor i bare drikker alkoholfri ting, som sodavand og saftevand, og bare har en mega fed aften/nat alligevel. Det er jeg sikker på at i nok skal.

Jeg håber du får mod til at spørge dem, og selvfølgelig at du får et ja, når du spørger.

Du skal være velkommen til at opdatere mig, og skriv gerne tilbage hvis der er nyt i sagen.

De bedste hilsner
Dr. Jones, 16 år.

  • Dr. Jones, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat