Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bedste veninde

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej. Jeg kan godt forstå at du syntes det er svært at droppe hende får i har nok oplevet en del sammen. Og alt det i har bygget op er spildt hvis du dropper hende. Men hvis hun gør dit liv dårlig så spild ikke din tid på hende. Hvis du tror hun stadig kan nå at være god mod dig så prøv at give det en sjanche mere. Men husk at venner meget tit har ret fordi de ser det fra en anden synsvinkel, så vis alle andre siger drop hende så er hun nok bar en dårlig ven

  • Luise, Dreng, 12 år

Kære pige på 16
Det kan godt være svært når man har en bedste ven! Altså synes ikke rigtig hun lyder så sød! (Hvad ved jeg) og hvis hun ikke rigtig er der for dig når du har brug for hende! Så lyder det ikke som om hun vil noget med dig’ synes du skal droppe hende! Ellers kan du jo spørge hende om hun stadig gider dig eller ikke!
Kh mig!:)

  • God bedring!!!, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat