Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for at blive voksen

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Så længe du er tryg og glad for den du selv er så er det okay. Jeg tænker at hvis dine venner ikke respektere og accepter den nye version af dig er de ikke ægte. Har du det selv godt med den nye version af dig selv? Alle ændre sig jo også. Jeg tror du er skøn. Kh mig

  • Girl, Pige, 14 år

At være voksen er bare en pæn defination af hvordan vi som samfund har indrettet vores kultur. Der er ingen naturlov der siger du skal være voksen.

  • Anonym, 16 år

Du bliver ikke en dårlig person, når du bliver mere voksen. Du bliver bare en anden person, fordi du bliver ældre. Det samme sker for dine venner og kammerater i skolen, de ændrer sig også, fordi de bliver ældre. Det er en del af livet, der ikke så meget man kan gøre ved det. Jeg har selv lige rundet de 20 og jeg er helt sikkert også meget anderledes nu end da jeg var 13, men det er en del af det at udvikle sig. Jeg har også til tider syntes det var skræmmende, men lige så stille lærer man at tackle det. Der er ikke en rigtig måde at blive voksen på, det er lidt “learning by doing”. Hvad der så virker for dig, er du nødt til hen ad vejen selv at finde ud af. Held og lykke med det hele, det skal nok gå alt sammen😊

  • Anonym, Pige, 20 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat