Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvorfor også lige mig?

Hej

jeg er en pige på 12 men bliver snart 13.
Jeg har haft det rigtigt svært her for tiden.

Jeg er rødhåret og det har jeg det mega dårligt med.
Jeg kan ik blive brun ligesom andre. Jeg er grim ovs.

Jeg vil rigtig gerne have en anden hår farve
men måske kommer jeg til at fortryde det!!

Please hjælp mig
ved ik hvad jeg skal stille op med mig selv

Kh Mig

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Du er sej og det er pænt og være rødhåret

  • Anonym, Pige, 13 år

Jeg kan godt forstå dig, men hvis du kender citatet om, at man ikke skal prøve at være en anden end den, man er, men derimod arbejde med det, man har. Jeg ved, det er meget lettere sagt end gjort. Men måske hjælper det at tænke på, at så mange andre på din alder også har usikkerheder omkring den måde, de ser ud på. Det er så tit, at man vil have det, man ikke har.

Da jeg var lille, tænkte jeg sjovt nok, at jeg gerne ville farve mit hår rødt, når jeg blev ældre, fordi det var og er så flot. Sådan, som du ser ud, passer helt perfekt til dig og gør dig helt unik. Så ja – du kan sagtens farve dit hår og gøre så meget, men inden du kaster dig ud i det, må du arbejde med at acceptere dig selv, som du er.

Vi har alle usikkerheder, men vi kan bruge værktøjer til at få bedre selvtillid. I teenagealderen er der mange af den slags, men du kan
– sige tre gode ting til dig selv hver morgen
– huske, at personlighed og udstråling er det allervigtigste. Der er så stor forskel på at rette ryggen og krumme sig sammen, har jeg selv fundet ud af
– med alderen vil du finde ud af, at personlighed er det, der vægtes allerhøjst
– og selvom du måske ikke kan se det, når du kigger dig i spejlet, så ER du mega smuk! Alle mennesker er smukke på hver deres måde, og vi er vores egne største kritikere

Jeg håber, det hjalp. Det røde hår er virkelig smukt, så ifølge min mening skal du beholde det. Men du har selvfølgelig retten til at gøre, som du vil. Jeg synes bare, det virker mega fedt at have rødt hår, ligesom det også er unikt at have krøller.

Hilsen mig:)

  • C726272, 16 år

Jeg ELSKER virkelig rødhårede pige/kvinder! Vær glad for det og det er jo for DIN skyld du skal gøre det ikke for andre! Held og lykke

  • Jegersulten, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat