Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvorfor får alle andre bøjle

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejjjjjjjjj
Bøjletandlægen har sikker styr på det. Alle tænder skal være fyldt vokset. Dine tænder skal nok blive retter.
Hang in there girl

  • os, Pige, 15 år

Hejsaa. Mine tænder har selv været mega skæve! jeg fik bøjle for ca. et halvt år siden men kun fordi at jeg havde tvangsbid, skæft bid og noget andet.
Jeg havde ikke fået bøjle hvis det kun havde været kosmetisk (altså havde ikke fået det hvis det kun var fordi mine tænder var skæve) så skulle jeg i hvert fald selv betale det hele.
i gamle dage gav de også bøjle hvis det kun var kosmetisk men det er blevet ændret da det koster helt vildt mange penge pr. person jo (det er jo kommunes penge der bliver brugt på det) Jeg forstår 100% dit problem!!! jeg HADEDE mine tænder! men nu hvor jeg kigger tilbage på gamle billeder osv. så var det slet ikke så slemt som jeg selv så det dengang. Jeg håber du får bøjle på et tidspunkt! eller lære at elske dig selv som du er! god weekend mvh mig. (når du ser alle dine veninder med bøjle så bare husk at det bare er fordi at der er alt mulig galt med dem haha)

  • MIg, Pige, 13 år

Tandlæger er uddannede og ved hvad de laver :))

Hvis tandlægen kan se at e selv vil vokse på plads over noget tid, så får man ikke bøjle på, da tandlæger faktisk helst vil undgå at give på uden behov.

Jeg har selv haft så skæve tænder at man ikke kunne se halvdelen når jeg smilte, og der blev jeg frustreret over at jeg ikke skulle have bøjle. Og jeg blev ved med at spørge, hvorfor jeg ikke skulle det, og de svarede hver gang at det kom af sig selv. Troede jeg på dem? Nej!!

MEN, her 4 år senere har jeg de mest lige og pæne tænder, og jeg fik altså aldrig bøjlen på, hvilket jeg faktisk er taknemlig for.

Så du skal ikke være ked af det, hvis det hjælper lidt kan du spørge din tandlæge hvad den præcise grund er.

Håber du finder de svar du har brug for <3

  • Mig, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat