Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har det rigtig dårligt med mig selv

Jeg kan ikke gå i skole

uden at sammenlinde mig selv med nogen.

Hver gang kommer jeg hjem

og græder på grund af mit udsende

og jeg hører andre også lave sjov af hvordan jeg ser ud.

Vil bare gerne være lige så pæn

som de andre piger i min klasse

og ikke hele tiden snak grimt til migselv.

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej.

Det er rigtig sejt at du skriver ind for at få hjælp.
Jeg tror at der er rigtig mange piger som dig der har det svært med sit udseende.
Jeg har selv været der.
Det lyder sikkert dumt og du har sikkert hørt det en million gange før af dine forældre (hvis du har snakket med dem)
Udseendet er ikke noget man selv rigtigt er herrer over. Du kan ikke selv vælge om du skal have lige så langt hår som de andre eller have lige så flotte ben.

Mit hår ligner lort og jeg har i en længere periode døjet med mange bumser, jeg er den eneste i klassen med bøjle og den eneste med briller, så du er ikke den eneste.

Men det er ikke dig der er noget galt med. Det er de andre. De ser kun det ydre ikke detindre og de bagtaler dig! Det er ikke okay. Da jeg var i samme situation som dig sagde jeg hver dag 3 gode ting ved mig selv. Det kunne være alt fra mine hænder eller mit gode humør.
Sådan fik jeg meget langsomt vendt mig af med at hade mig selv ligeså meget.
Jeg føler mig stadig ikke lige så smuk som de andre men jeg føler mig ikke lige så grim.

Håber du kan bruge min besked til noget<3

  • M, Pige, 14 år

Hej

Du lyder hård mod dig selv, hvilket er helt normalt. Alle har noget de ikke kan lide ved sig selv. Tro mig de piger du syntes er pæne, kigger nok også sig selv i spejlet og ser fejl. Det er altid nemmest at finde fejl på en selv.

Vi er alle sp forskellige, hvilket er det der gør os fantastiske. Desværre er der altid kropsidealer, som påvirker ens syn på sig selv.
Næste gang du ser noget du er utilfreds med, så tænk på at det er din veninde du snakkede med. Du ville nok ikke sige til hende “ej hvor er du tyk”, “prøv at se alle de bumser i dit fjæs”, “hold da op hvad tænker folk da ikke om dig”. Jeg vil vædde med at om 10-15 år tænker du tilbage og ville være trist over at du ikke kunne se det flotte i dig selv. Embrace dit udseende og dig selv.

Og husk du har kun et liv i én krop elsk den fordi den er med dig hele vejen. Og det er ikke det udenpå men det indeni der tæller. <3

  • Anonym, Pige, 15 år

kære pige. Det kan være rigtig svært at have det sådan med sig selv og ved at det gør virkelig ondt. Det er hårdt hele tiden at sammenligne sig selv med andre lad være med det! jeg ved det er lettere sagt end gjort men du skal ikke bruge dit liv på at gå og hade dig selv. Du er smuk som du er uanset hvordan du ser ud! Og dem som har sagt noget dårligt om dig er bare mega jaloux det ved jeg godt at alle sikkert siger men så prøv at lyt! du kan mere end du selv tror så bevis for dem at du er dig og stråler og det skal de da bare slet ikke blande sig i! Håber du får det bedre . Kh mig

  • Tara, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat