Brev

alt for meget at se til

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde pige( :
Jeg kan godt forstå at du føler, at det er svært at overskue, for det kan hurtigt blive for meget.
Mit råd ville være at snakke med dine forældre om det, så kan i måske sætte jer ned og lægge en ugeplan, så det er nemmere at overskue hverdagen. Det hjalp i hvert fald mig rigtig meget.

Håber du kan bruge det ( :

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej.
Du skal snakke med dine lære om, om i kan få mindre lektier for, eller få tid i skolen til at lave det, det gjorde jeg, da jeg “druknede” i stres. Håber det løser sig

  • En pige der bare vil hjælpe(:, Pige, 15 år

Hej Pige på 14 🙂
Jeg forstår godt din tvivl, og at det kan være svært.

Jeg er en dreng som havde lidt af de problemer: mange planer, mange lektier, presset til at få topkarakterer i skolen, tid til at se venner osv..

Det jeg selv gør er at jeg har kalender for hvad jeg skal. Jeg skriver ind hvornår jeg skal lektier (deadlines, fremlæggelser, test, forberedelse), hvornår jeg har planer, hvornår jeg skal arrangementer og diverse ting. Det hjælper virkelig meget- det skaber overblik, over hvornår du har tid og hvornår du har tid til ridning og vennerne.

Det kan godt være lidt lang håret at komme i gang.. men det klart det værd – Kan anbefale Apple eller Google kalender, det nemt og overskueligt.

Held og lykke med det 🙂
– Anonym

  • Anonym, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat