Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Snapchat og andre sociale medier

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Altså fx insta behøver man jo ikke rigtig poste noget, mere bare have en profil og så like/kommentere venners. Bruger mest min Instagram til at stalke kendte! Måske kan du finde noget du interessere dig for derinde, fx har mange firmaer og butikker og kendte osv det

  • Ksksk, Pige, 14 år

Hej, jeg forstår din situation, stod selv i den samme nogle få år siden. Hvis du har nogle venner der bruger Snapchat, insta, Twitter, whatever, så spørg dem om du ikke må add dem, og gør det med alle dine venner, fordi du går helt sikkert glip af meget, især på Snapchat. Det kan godt være det er lidt kedeligt eller forvirrende, men når du først ser dine venner’s story eller begynder på streaks, skal du nok blive en del af de forskellige sociale medier.

  • Josefine, Pige, 13 år

Hejsa.
Ved du hvad, du går ik glip af noget som helst. Poster heller ikke på insta men har det blot for at følge lidt med, og så det ogs fint hvis man keder sig lidt. Du skal slet ik bekymre dig;) Det squ da også meget federe at spille fodbold med vennerne og være social, end at sidde derhjemme og glo på (for det meste) ligegyldige ting.
Kærlig hilsen mig

  • mig, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat