Brev

Online venner

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej. Jeg har selv været der. Jeg har nu haft to veninder i 4 år (ca.) som jeg har lært at kende over et spil. Mine forældre er ikke glade for at jeg ses med folk jeg ikke kender. Men jeg synes du skal sige, at de betyder rigtig meget for dig, og at du godt kan tage dem med så de kan holde øje på afstand. F.eks. hvis i mødes et offentligt sted, så kan de gå forbi og se at dine venner ikke er gamle mænd, og så kan du sige at i kan tage hjem til dig, og så kører dine forældre jer hjem til dig, på den måde kan dine forældre føle sig sikre og du kan møde dine venner.

  • Anonym, Pige, 17 år

Jeg er så glad for at du vil fortælle det til dine forældre. Og det er jeg sikker på at dine forældre bliver stolte over at du gerne vil. Du skal bare finde den rigtige måde. En mulighed er fx når du er kommet hjem fra skole så sig til dem at du har fundet den her hjemmeside og så vis dine forældre den så de kan se hvad der er for noget. Så kan du spørge om du gerne må mødes med nogle og se hvad dine forældre siger til det. Du kunne jo invitere dem hjem til dig, og så kan dine forældre være hjemme så de kan se hvad det er for noget

  • Josefine, Pige, 13 år

Jeg har det også oplevet noget lignende, og måden jeg kom til at møde de her venner på, var simpelthen at være helt åben omkring hvem de var osv overfor mine forældre. De havde da også deres bekymringer i starten, men når man kan bevise at de er dem de er så forsvinder deres bekymringer lidt mere. Du kan evt aftale med dine forældre at de er med ude at sætte dig af når du skal mødes med dem eller noget lignende, så de også får “mødt” dine venner og set dem. Mit råd er bare at du skal være åben, for jo mere åben du er, jo færre bekymringer har de.

  • Brombeertje, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Er du gamer eller gambler? Få gode råd her

Der er rigtig mange børn og unge, der spiller online spil, gamer eller dyrker esport. Mange har det som en fritidsinteresse, hvor de hygger sig med deres kammerater eller online venner. Men hvis det bliver til en afhængighed, så er det et problem, du skal have hjælp til.

Hvis du gamer rigtig meget, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan kan jeg game mindre? Jeg føler mig ensom, hvordan får jeg venner i klassen? Jeg bliver udelukket, når jeg spiller, hvad skal jeg gøre?

Når man gamer støder man også på muligheden for at gamble. Men hvad er forskellen egentlig? Og hvad gør man, hvis man er blevet afhængig af at gamble?

Her kan du finde gode råd, du kan se film om, hvordan andre kom ud af deres afhængighed eller du kan prøve testen, og få en fornemmelse for om gamingen eller gamblingen fylder for meget i dit liv.

 

Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig. Trin for trin hjælp

Er dine private billeder blevet delt?

Chat
Chat