Brev

Online venner

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hvis du ikke tror at de vil være så åbne overfor det, så bare fortæl dem så stykker af gangen. F.eks. Kan du starte med at fortælle dem at du har fundet hjemmesiden og så fortælle lidt om hvor god den er og at der er nogle søde personer på den. Så kan du lidt senere fortælle at du faktisk også har “mødt” nogle virkelig søde personer på hjemmesiden og så lidt senere kan du så spørge om du godt må møde dem i virkeligheden.
Så kommer det hele ikke bare på en gang og de har haft længere tid til at vænne sig til det.

  • Laura, Pige, 15 år
Svar

Hej.
Jeg har været i samme situation som dig.
Jeg snakkede med mine forældre om det, og de synes ikke det var en god ide.
Jeg fik dem på Snapchat, så var Jeg sikker på at de ikke var nogle gamle mennesker.
Efter noget tid, skulle jeg i Kolding storcenter ( ved ikke om du kender det😂 )
En af dem jeg chattede med, kom fra Kolding, så vi aftalte at mødes der, mens mine forældre var væk😁

  • Pigen på 15., Pige, 15 år
Svar

Hej. Jeg har selv været der. Jeg har nu haft to veninder i 4 år (ca.) som jeg har lært at kende over et spil. Mine forældre er ikke glade for at jeg ses med folk jeg ikke kender. Men jeg synes du skal sige, at de betyder rigtig meget for dig, og at du godt kan tage dem med så de kan holde øje på afstand. F.eks. hvis i mødes et offentligt sted, så kan de gå forbi og se at dine venner ikke er gamle mænd, og så kan du sige at i kan tage hjem til dig, og så kører dine forældre jer hjem til dig, på den måde kan dine forældre føle sig sikre og du kan møde dine venner.

  • Anonym, Pige, 17 år
Svar
Skriv ikke dit rigtige navn eller email her

Er du gamer eller gambler? Få gode råd her

Der er rigtig mange børn og unge, der spiller online spil, gamer eller dyrker esport. Mange har det som en fritidsinteresse, hvor de hygger sig med deres kammerater eller online venner. Men hvis det bliver til en afhængighed, så er det et problem, du skal have hjælp til.

Hvis du gamer rigtig meget, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan kan jeg game mindre? Jeg føler mig ensom, hvordan får jeg venner i klassen? Jeg bliver udelukket, når jeg spiller, hvad skal jeg gøre?

Når man gamer støder man også på muligheden for at gamble. Men hvad er forskellen egentlig? Og hvad gør man, hvis man er blevet afhængig af at gamble?

Her kan du finde gode råd, du kan se film om, hvordan andre kom ud af deres afhængighed eller du kan prøve testen, og få en fornemmelse for om gamingen eller gamblingen fylder for meget i dit liv.

 

Trin for trin hjælp

Er dine private billeder blevet delt?