Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har tilføjet en “ven” på Facebook – og føler mig nu skyldig som aldrig før.

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa!
Ja, det er godt nok en lidt træls situation du står i. Jeg synes (som jeg kan se det), at det virker som om hun gerne vil dig. Du skal bare glemme alt det med den forkerte venneandmodning. Alle kan komme til at lave sådan en fejl, og det er helt okay. Jeg synes sagtens at du kan sende en ny venneandmodning til “den rigtige X.” Hvis hun accepterer er det jo bare super, og hvis hun ikke gør er der jo ikke noget at gøre ved det. Men jeg synes ikke at du så skal “stramme” forholdet igen, for det lyder jo til som du skriver, at i har det godt sammen når i er til badminton. Nu har du haft et stramt forhold til hende i så lang tid, og det virker til at i endelig er ved at løsne lidt op, og opdage at hun måske ikke er så slem alligevel. Du skriver at hun vinker til dig og smiler, og det er jo et godt tegn. Hvem ved, måske sidder hun derhjemme på Facebook og tænker: “Ej jeg vil gerne være venner med hende her, men jeg tør bare ikke at spørge.” Lidt ligesom dig. Så mit råd er: tag chancen, og gør det. Fortsat rigtig god dag, og held og lykke. 🙂
– Kath

  • Kath, 16 år

Kære du.
Jeg vil ikke skrive dig et langt svar, men blot minde dig om at en venneanmodning på facebook ikke betyder alt. Fx kan man jo godt være venner med hele sin klasse på facebook, uden egentlig at bryde sig om dem alle.
At du først blev skuffet over, at (du troede) hun afslog din venneanmodning, det er jo selvfølgelig helt forståeligt – så din reaktion behøver du skam heller ikke have det dårligt med.
Men søde du… Jeg tror ikke, at det er noget, du skal bekymre dig videre over. Selvom man måske ikke er “direkte venner”, så kan man SAGTENS tilføje hinanden på de sociale medier. Intet problem! Det er jo også en sjov måde at komme til at lære nogle lidt bedre at kende, uden måske nødvendigvis at snakke helt vildt meget med dem.
Hvis ikke hun accepterer din anmodning, så kan det jo også bare være, at hun kun er venner med hendes nærmeste. Det behøver på ingen måde at have noget med dig at gøre! Det skal du slet ikke bekymre dig om.
Jeg håber, det hele løser sig for dig.
Tanker A

  • Hendederduvednok, 17 år

så spænene er en mobil ikke

  • T.R.N, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat