Brev

Hjælp mig!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej

Jeg har selv været udsat for dette fra ikke særligt langt tid siden. Det eneste du skal er at sige fra, ved det er svært når han bliver ved med at presse på, men uanset, hvad skal du holde fast i at du ikke vil. Jeg er selv blevet udsat for at have sent nudes selv om jeg ikkehar og er blevet truet med det. Men bliv ved med at have din mening, det er altid din mening der kommer først.
Jeg synes personlig enten skal du fjerne ham, eller prøve at lade vær med at svare eller bare svar med et billede uden tekst.
Håber du kunne bruge noget af det.

Hilsen en som har været udsat for noget af det samme:)

  • :/, Pige, 14 år

Hej
Jeg forstår godt din situation. Det kan være lidt lækkert hvis en dreng lige røre dig på låret eller giver dig komplimenter. Sådan har jeg det også lidt…
Men her synes jeg du bare skal sige “nej det vil jeg faktisk ikke”. Du kan eventuelt blokere ham på sms(snap?) eller lign. Og så bare lade ham sejle sin egen sø om man så må sige.
Håber det hjalp

  • Tu, Pige, 12 år

Jeg har selv gjort det, hvilket jeg også fortryder rigtig meget. Men ja, sket er sket, og det kan jeg desværre ikke lave om på.
Det jeg gjorde var at blokere ham overalt (hvis I har kontakt på flere platformer). På den måde kan han ikke kontakte dig mere, hvis du synes, det er ubehagelige beskeder, han sender dig.
Du skal gøre det, du er tryg ved, for der er ingen, der skal fortælle dig, hvad du skal gøre. Dette er mit råd til dig, jeg håber, du kan bruge det til noget.

  • Pige, 19 år, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat