Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er billedet sendt videre?!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Okay hør her:
Ikke send flere billeder af din røv, det kommer der aldrig noget godt ud af.

Slet alle røv billeder som stadig er synlige/kan slettes.

Spørg personerne der joker med din røv hvorfor de siger det, hvor de ved det fra.

Konfronter drengen.synes du skal sige det til dine forældre, det er nemlig ulovligt at dele og selvom det jo også er lidt pinligt for dig, er det jo ham der nok har gjort noget ulovligt og krænkende.

Selvom det måske ser lidt sort ud ligenu, så skal det nok gå. I er kun 12 så efter billedet slettes bliver det glemt! Måske bliver det allerede glemt efter corona☺️

  • Ss, Pige, 14 år

Jeg tænker også det er helt afgørende om det er et bar-røvs billede eller ej. Hvis det bare er i jeans eller bikini eller underbukser eller noget er det jo no big deal – det kan man jo ogå se på stranden. Men er det et bar-røvs billede er det jo meget pornografisk så er det jo kriminelt at sende det videre som en også skriver. Så skal du måske overveje at sige det til nogen.

  • pige 13, Pige, 13 år

Man skal VIRKELIG passe på med at sende nudes. Da jeg var 13 begyndte vi piger i min store venindegruppe at sende billeder til hinanden af vores bare numse. Det var vildt hyggeligt og self ret frækt og man blev jo lidt tændt når man fik et nyt billede. Men på et tidspunkt blev to af pigerne uvenner og den ene viste så (MÅSKE) den andens numsebillede til nogen drenge. Der blev en værre ballade og jeg var virkelig bange for at jeg også skulle komme i klemme. Det skete heldigvis ikke men jeg er kureret for at sende numsebilleder lige foreløbig. Men som en skriver – på et tidspunkt bliver det glemt igen.

  • Miss Q, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat