Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ved ik’ hva’ jeg gør forkert

Hejsa, jeg er en pige på 15.

 

Jeg startede på en ny skole i 6. Klasse (flyttede pga mobning), og alle var rigtig søde imod mig.

Det er så en privatskole, så vi er kun 6 piger, og 8 drenge. Det hele har gået rigtig godt imellem mig og de 5 andre piger, indtil 9. Klasse.

 

Jeg ved ikke hvad jeg har gjort forkert, jeg opfører mig på samme måde som jeg altid har gjort (selvfølgelig på en lidt mere moden måde end i 6. Klasse) men af en eller anden grund så bliver jeg holdt udenfor.

Vi har altid haft det godt sammen, og jeg har klinget super godt med dem alle, bortset fra nu.

 

Jeg har haft lidt i tankerne at det kan være jalousi… jeg er dygtig i skolen, får altid ros af lærerne, jeg har det godt derhjemme (de fleste af de andre er skilsmisse børn, eller har andre problemer), og jeg “får de ting jeg peger på” (jeg har fx. Fået en dyr jakke, men som en førtids julegave), men ved ikke helt om det er nok til at det kan være grunden til at jeg bliver holdt udenfor.

 

Drengene har jeg det helt vildt godt med, dem snakker jeg rigtig godt med, og vi har det sjovt.

Min gode veninde som jeg altid hang ud med, snakker jeg nærmest ikke med mere, for hun hænger sammen med de andre piger hele tiden (bogstaveligt talt, de går arm i arm konstant).

 

Jeg har prøvet at snakke med dem, men føler lidt at jegbliver ignoreret…

 

Ka i se en måde jeg kan komme ind i fælleskabet på?

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hey. Jeg har haft det samme’ problem. Har du sagt det til dem. Men vis de mobber dig så det dem det galdt med.

  • Anonymous, Dreng, 12 år

Hej. Dette er sket for mig, mellem min bedste ven og jeg. Jeg har ikke rigtig tid til at skrive et langt råd som jeg nu plejer at gøre, men for at gøre det hurtigt, så prøv at finde en måde at ‘komme’ ind på. Men hvis det ikke virker, så er jeg ked af at sige det, men, måske er det på tide at finde andre venner :/
Jeg er ked af det, men det var hvad jeg havde.
-Dan

rigtig godt skrevet -Dan

  • nanum, Dreng, 22 år

hej, jeg forstår dig fuldt ud, måske er det fordi at pigerne er jaloux over du er sammen med drengene. Jalousi er en slem ting, og det self nederen at ens bedste veninde lige pludselig dropper en, på en måde. Dette skete for mig i 5, men jeg valgte at tale med min veninde. Det kan godt lyde en smule plat, men prøv at fortæl din lærer at i skal lave et pigemøde, og fortæl hvad du føler til pigerne, for du skal bestemt ikke hænges ud, fordi at du er dygtig, ellerrr får dyre ting. Håber du kan bruge svaret, kh pigen <3

  • Female1221, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat